Feyenoord wint moeiteloos en bereikt laatste Conference League-horde

Reacties

Feyenoord heeft donderdag zonder moeite de play-offs van de Conference League bereikt. De ploeg van trainer Arne Slot kwam in de return in De Kuip niet meer in de problemen tegen FC Luzern. Alireza Jahanbakhsh brak de ban, maar moest ook al voor rust geblesseerd afhaken.

Feyenoord wint moeiteloos en bereikt laatste Conference League-horde
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
3 - 0
FC Luzern
FC Luzern

Door de ruime zege van een week eerder in de uitwedstrijd (0-3) zou de return op het oog geen probleem meer worden voor Feyenoord. Het was vooral zaak om Luzern geen hoop te geven op een comeback en dankzij Jahanbakhsh lukte dat ook. De aanvaller opende al na acht minuten de score. Luis Sinisterra gaf een goede steekpass en Jahanbakhsh rondde af voor zijn eerste goal in dienst van Feyenoord.

Na de openingstreffer volgde een kansenregen voor Feyenoord. Onder anderen Bryan Linssen, Tyrell Malacia en Jens Toornstra kregen de Rotterdammers kansen op meer. Ook Guus Til was dicht bij een doelpunt. Uiteindelijk was het Jahanbakhsh die de 2-0 maakte. Toornstra pikte een afvallende bal op en bediende Jahanbakhsh, die van afstand raak vuurde. Helaas voor de Iraniër moest hij de strijd kort daarna staken door een liesblessure.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het uitvallen van Jahanbakhsh, die werd vervangen door Róbert Bozeník, weerhield Feyenoord er in de tweede helft niet van om nog eens te scoren. Sinisterra deed dat al na 48 minuten. De vleugelaanvaller kapte vanaf de linkerkant naar binnen en zorgde met een bekeken schot in de verre hoek voor 3-0. Feyenoord leek het daarna wel te geloven, wat ook niet vreemd was gezien de 6-0 voorsprong over twee duels. De Rotterdammers kwamen dan ook niet meer in de problemen.

Velež
Velež
1 - 4
IF Elfsborg
IF Elfsborg

Feyenoord neemt het op 19 en 26 augustus in de play-offs op tegen het Zweedse Elfsborg, de nummer twee van het afgelopen seizoen. Elfsborg was in de derde voorronde over twee duels te sterk voor Velez Mostar uit Bosnië. Vorige week werd het 1-1 en in de uitwedstrijd stond Elfsborg al na een kwartier op een 0-2 voorsprong. Jeppe Okkels, die ook de tweede goal voor zijn rekening nam, maakte er na rust 0-3 van. Het eindigde uiteindelijk in 1-4.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.