Uitspraak Zidane over samenwerking met Mbappé voer voor speculatie

Reacties

Zinedine Zidane heeft er geen geheim van gemaakt ooit nog eens te willen samenwerken met Kylian Mbappé. Het zorgt in Franse en Spaanse media meteen weer voor speculatie over waar dat dan zou moeten gebeuren.

Uitspraak Zidane over samenwerking met Mbappé voer voor speculatie
© Pro Shots

Zidane deed donderdagmiddag in gesprek met persbureau AFP geen moeite om zijn bewondering voor Mbappé onder stoelen of banken te steken. 'Als coach wil je maar al te graag samenwerken met zo'n speler. Het zou ooit kunnen gebeuren. Ik bewonder in elk geval wat hij doet, zoals zoveel mensen. Het is sterk en mooi wat hij doet. Hij is een Franse speler, hij draagt het shirt van de Franse ploeg, dan ben je trots.'

De op het eerste oog vooral politiek-correcte uitspraak van Zidane brengt behoorlijk wat teweeg. Verschillende media in Frankrijk en Spanje zetten uiteen wat de opties zijn voor een mogelijke samenwerking tussen de legendarische Franse oud-international en de 24-jarige superster. En de uitkomst is dat er eigenlijk maar drie mogelijkheden zijn: Paris Saint-Germain, het Franse elftal of Real Madrid.

'Real Madrid gaat volgende zomer Mbappé halen'

Op korte termijn lijkt een samenwerking echter niet mogelijk. Zo wees Zidane de toenadering van PSG naar verluidt zelf meerdere keren af en wordt Luis Enrique nu de nieuwe trainer in Parijs. Bij Les Bleus zong de naam van de voormalig Wereldvoetballer van het Jaar ook rond, maar verlengde bondscoach Didier Deschamps zijn contract tot het WK van 2026. En bij Real Madrid was Zizou al twee periodes trainer.

Meeting
Waar de toekomst van Mbappé ligt, blijft ook voer voor speculatie. Donderdagavond schrijft Marca dat zijn entourage vrijdag om tafel zit met de clubleiding van PSG om de plooien glad te strijken. De superster zorgde onlangs voor een schok op de Parijse burelen met een brief waarin hij duidelijk maakte zijn tot 2024 lopende contract niet te verlengen. Mbappé ontkende echter deze zomer naar Real te willen vertrekken.

Bekijk hier al onze video's
Meer K. Mbappé
Meer over K. Mbappé
Meer Z. Zidane
Meer over Z. Zidane
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.