Duitse krant plaatst Van Gaal op lange lijst met bondscoachkandidaten

Reacties

Louis van Gaal wordt genoemd als potentiële nieuwe bondscoach van Duitsland. De viervoudig wereldkampioen draait richting het EK in eigen land niet goed en won in maart voor het laatst een interland. Van Gaal is één van de tien namen die het doorgaans goed ingevoerde BILD op het kandidatenlijstje heeft staan.

Duitse krant plaatst Van Gaal op lange lijst met bondscoachkandidaten
© Pro Shots

Van Gaal is natuurlijk geen onbekende in Duitsland. Van 2009 tot en met 2011 was hij trainer van Bayern München, waarmee hij landskampioen werd en in totaal drie prijzen won. De coach was vorig jaar voor het laatst actief in de voetballerij, toen hij als bondscoach met Oranje op het WK stond. Daarvoor maakte Van Gaal bekend dat hij prostaatkanker heeft. Onlangs vertelde Van Gaal dat hij weer was geopereerd.

De shortlist van de Duitse bond met opties om huidig bondscoach Hansi Flick te vervangen, is volgens BILD aardig lang. Oliver Glasner, Miroslav Klose, Rudi Völler, Jürgen Klopp, Matthias Sammer, Jürgen Klinsmann, Lothar Matthäus, Zinédine Zidane en Julian Nagelsmann zouden net als Van Gaal in beeld komen als de Duitse bond voor het EK besluit om Flick te ontslaan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.