Van Gaal vertelt na volgende operatie hoe het met hem gaat

Reacties

Louis van Gaal heeft maandagavond een update gegeven over zijn gezondheid. De voormalig bondscoach is onlangs opnieuw geopereerd, zo vertelde hij tijdens het Eredivisie Gala.

Van Gaal vertelt na volgende operatie hoe het met hem gaat
© ESPN

Van Gaal was uitgenodigd omdat hij de Eredivisie Oeuvre Award, een prijs die in het leven is geroepen om persoonlijkheden te eren die van grote waarde zijn geweest voor het Nederlandse voetbal, in ontvangst mocht nemen. Arjen Robben en Wim Jansen gingen hem voor.

Op het podium kreeg Van Gaal uiteraard eerst de vraag hoe het met hem ging. De oefenmeester maakte anderhalf jaar geleden bekend dat hij te maken kreeg met de diagnose prostaatkanker. Van Gaal dealt nog altijd met de gevolgen daarvan.

'Hoe gaat het met mij? Tsja... Ik ben twee of inmiddels drie weken geleden geopereerd', zei Van Gaal. 'Wéér, eigenlijk om alles in orde te brengen. Dat is een systeem, waar ik je verder niet mee zal vermoeien, maar dat ik weer controle krijg over mijn waterhuishouding, tussen aanhalingstekens.'

Het is nog onzeker of de ingreep succesvol is geweest. 'Dat moeten we afwachten. 19 september moet ik weer terugkomen en dan wordt alles geactiveerd. En dan zou het wonder kunnen plaatsvinden dat ik weer zelf naar de wc zou kunnen gaan', aldus Van Gaal.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.