Van Gaal onthult te lijden aan prostaatkanker

Reacties

Louis van Gaal heeft te maken met een agressieve vorm van prostaatkanker. De Oranje-bondscoach heeft daarvoor reeds 25 bestralingen ondergaan.

Van Gaal onthult te lijden aan prostaatkanker
© Pro Shots

Van Gaal vertelde over zijn ziekte in het tv-programma Humberto. Hij had het voor zich gehouden om de Oranje-selectie er niet mee te belasten. Tijdens trainingskampen onderging hij 's avonds bestralingen.

De spelers van het Nederlands elftal waren hier dus niet van op de hoogte. 'Ik denk dat je zoiets niet vertelt aan mensen met wie je werkt, want het beïnvloedt misschien hun keuzes, hun daadkracht', legde Van Gaal uit. 'Dus ik vond dat ze dat niet moesten weten.'

'Aan prostaatkanker ga je niet dood, althans, in negentig procent van de gevallen niet', vervolgde de bondscoach. 'Het zijn meestal andere onderliggende ziektes waaraan je dood gaat. Maar ik had een vrij agressieve vorm, ben 25 keer bestraald. Dan heb je wel een hoop management te doen, om dan door het leven te gaan.'

Presentator Humberto Tan verbaasde zich erover dat er nooit iets naar buiten is gekomen. 'Ik had wel een voorkeursbehandeling in het ziekenhuis. Ik mocht via de achteruitgang naar binnen als ik naar een afspraak ging en werd dan meteen in een andere kamer geduwd. Ik ben geweldig behandeld. Je vertelt het verder natuurlijk aan vrienden en familieleden. Dat er alsnog niets naar buiten is gekomen, zegt ook iets over mijn omgeving. Dat is wel knap', aldus Van Gaal. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.