Franse bond hakt de knoop door en stelt Zidane teleur

Reacties

De Franse voetbalbond FFF heeft de knoop doorgehakt over de toekomst. Het contract van bondscoach Didier Deschamps was per 1 januari afgelopen, maar beide partijen hebben elkaar nu gevonden in een nieuwe, langdurige verbintenis.

Franse bond hakt de knoop door en stelt Zidane teleur
© Pro Shots

De afgelopen week werd al duidelijk dat Deschamps en de FFF het grotendeels eens waren met elkaar. De 54-jarige oefenmeester wilde graag door en na de uitstekende prestaties op het WK in Qatar was er weinig reden voor ontevredenheid. Nu is de kogel door de kerk: Deschamps heeft een nieuw contract getekend tot en met het WK in de zomer van 2026.

Daarmee komt er een einde aan alle speculaties over de opvolging van Deschamps. Na het teleurstellende EK in 2021 leek het tijdperk van de trainer bij de Franse bond in zijn laatste fase te zijn. Zinedine Zidane werd in Frankrijk naar voren geschoven als de droomkandidaat om Deschamps na het WK van afgelopen maand op te volgen. Zidane had daar zelf ook wel oren naar.

Richting en tijdens het toernooi in Qatar sloeg de stemming echter om. Frankrijk maakte indruk en greep uiteindelijk na strafschoppen naast het WK-goud. Vier jaar eerder had Deschamps zijn land wel de wereldtitel bezorgd. In tien jaar als bondscoach leidde hij Frankrijk zo naar vier finales: in 2016 werd de EK-eindstrijd verloren van Portugal, in 2021 won Frankrijk wel de Nations League-finale van Spanje.

Deschamps gaat zich dus opmaken voor een zeer lang dienstverband. Als hij zijn contract uitdient, is hij liefst veertien jaar bondscoach van Frankrijk geweest. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.