Zidane staat te popelen om het over te nemen van Deschamps

Reacties

Zinedine Zidane heeft in een groot interview met L'Équipe een wel heel open sollicitatie gedaan naar het bondscoachschap van Frankrijk. De Fransman is meer dan klaar om het over te nemen van Didier Deschamps.

Zidane staat te popelen om het over te nemen van Deschamps
© Imago

L'Équipe publiceerde op de verjaardag van Zidane, die donderdag 50 is geworden, een groot interview met de oud-voetballer. De focus ging vooral op het nationale elftal van Frankrijk. Het contract van Deschamps loopt na het WK in Qatar af en dus bestaat de mogelijkheid dat Zidane over een half jaar bondscoach van Frankrijk wordt.

'Ik ga het worden, op een dag', steekt Zidane zijn interesse niet onder stoelen of banken. 'Ik wil het heel graag. Wanneer dat is, ligt niet aan mij. Maar ik wil de cirkel rondmaken met het Franse elftal. Ik heb het elftal leren kennen als speler en dat was het beste dat mij kon overkomen.'

Zinedine Zidane was in mei eregast tijdens de Champions League-finale tussen Real Madrid en Liverpool. Zijn voormalige werkgever won met 1-0.
© Pro Shots
Zinedine Zidane was in mei eregast tijdens de Champions League-finale tussen Real Madrid en Liverpool. Zijn voormalige werkgever won met 1-0.

Zidane weet best dat hij met dit soort uitspraken aan de stoelpoten van Deschamps zaagt. 'Er staat nu een team met doelstellingen, maar als de volgende kans zich voordoet, zal ik er staan. Als ik zeg dat ik ooit bondscoach van Frankrijk wil worden, dan ga ik daar alles voor doen.'

Zidane nam in 2006 op bijzondere wijze afscheid als international van Frankrijk. In de WK-finale tegen Italië deelde hij een kopstoot uit aan Marco Materazzi en moest hij met rood van het veld. Tot overmaat van ramp verloor Frankrijk de finale uiteindelijk na strafschoppen. Na zijn carrière als speler was Zidane zeer succesvol als trainer van Real Madrid, waarmee hij meerdere keren de Champions League won. Sinds vorig jaar zit Zidane zonder club.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.