'Nog wat onduidelijkheid, maar Deschamps zal zichzelf opvolgen'

Reacties

Sinds 1 januari van dit jaar zit de Franse voetbalbond officieel zonder bondscoach. De verbintenis met Didier Deschamps is afgelopen, en over een nieuwe overeenkomst zijn de FFF en de coach het nog niet eens geworden. Dat lijkt een kwestie van tijd.

'Nog wat onduidelijkheid, maar Deschamps zal zichzelf opvolgen'
© Pro Shots

Tenminste, dat meldt L'Équipe in zijn voorpaginaverhaal van woensdag. 'Ongetwijfeld volgt Deschamps zichzelf op, maar de voorwaarden van zijn contractverlenging zijn nog niet bepaald. Deschamps en de bondsvoorzitter Noël Le Graët willen met elkaar verder, maar ze zijn nog niet over alles akkoord. Le Graët wil niet graag een contractvoorstel doen dat langer loopt dan 2024, terwijl Deschamps zijn zinnen heeft gezet op 2026.'

Er is nog een kleine zaak op te lossen: geld. De sportkrant weet dat de beide heren daar nog niet over hebben gepraat. 'Het ging eerder over het werkklimaat. Deschamps weet dat het beter was in Qatar dan tijdens het EK het jaar ervoor, maar nog altijd niet zo goed als toen hij begon als bondscoach.' Er wordt een voorbeeld aangehaald over de terugvlucht na de verloren WK-finale: er waren te weinig stoelen voorzien in business class, waardoor Adrien Rabiot zich tevreden moest stellen met een simpele stoel tussen gewone stervelingen.

Het lijkt er dus op dat Deschamps aanblijft. Le Graët, die daar al eerder op zinspeelde, zou dat nieuws het liefste brengen op een bondsbijeenkomst aanstaande zaterdag, maar dat lijkt wel erg kort dag. Onder de huidige keuzeheer pakte Frankrijk op het WK vorige maand het zilver, in 2018 namen Les Bleus het goud mee naar huis.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.