Franse bond stelt Zidane teleur: hint op langer verblijf Deschamps

Reacties

Het lijkt erop dat Zinedine Zidane nog wat langer moet wachten voordat hij bondscoach van Frankrijk kan worden. In een interview hint bondsvoorzitter Noël Le Graët op het aanblijven van Didier Deschamps.

Franse bond stelt Zidane teleur: hint op langer verblijf Deschamps
© Pro Shots

De coach die sinds 2012 actief is bij Frankrijk en tweemaal op rij de WK-finale haalde, beschikt over een aflopend contract. Zidane heeft meerdere keren aangegeven dat hij erg geïnteresseerd is in het bondscoachschap van Frankrijk, maar zijn geduld wordt op de proef gesteld.

In een interview met Le Parisien is Le Graët behoorlijk duidelijk. 'Ik hou van hem, ik denk dat hij ook van mij houdt', doelt de voorzitter van de FFF op zijn relatie met Deschamps. 'Het moet wel lukken om eruit te komen', gaat Le Graët verder over de contractverlenging. 'Maar strikt genomen is dat nog niet in kannen en kruiken.'

Deschamps sprak zich na de verloren WK-finale nog niet uit over zijn toekomst als bondscoach. Hij wilde tot het nieuwe jaar wachten voordat hij met de bond ging zitten. Inmiddels lekte wel uit dat hij graag tot 2026 zou willen blijven. Frankrijk speelt in maart zijn eerste wedstrijd sinds de WK-finale. In de EK-kwalificatieperiode wordt tegen Nederland gespeeld.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.