Uitleg Laporta na Eintracht-invasie in Camp Nou: 'Niet de schuld van de club'

Reacties

Joan Laporta vindt niet dat het de schuld van Barcelona is dat Camp Nou afgelopen donderdag vol met Eintracht Frankfurt-supporters zat. Volgens de president van de Catalanen raakte het ticketsysteem overbelast.

Uitleg Laporta na Eintracht-invasie in Camp Nou: 'Niet de schuld van de club'
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
2 - 3
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt

Barcelona werd vorige week door Frankfurt uitgeschakeld in de Europa League, waarna een zwart-witte muur aan Duitse fans de thuishaven van de Catalanen overnamen. Laporta sprak er na afloop schande van, net als de Spaanse sportkranten. Dinsdag hield de voorzitter een persconferentie om het een en ander toe te lichten.

Daarin stelde Laporta dat het niet 'de fout van Barcelona was, maar dat de club wel maximaal verantwoordelijk is'. 'Ik wil de fans die aanwezig waren bedanken voor het bijwonen van de wedstrijd en ik wil tevens mijn excuses aanbieden aan hen, omdat ze zich ongemakkelijk voelden door de massale aanwezigheid van de Duitse fans.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Laporta maakte duidelijk dat de club behalve de 5.000 officiële UEFA-tickets geen kaarten heeft verkocht aan fans uit Duitsland. 'Het systeem raakte overbelast omdat er vanuit Duitsland 27.701 aanvragen werden gedaan door onofficiële en externe agenten.' Daarnaast werden door een computerfout 45 procent van de VIP-kaarten verkocht.

Laporta benadrukte dat het ticketsysteem is ontworpen door de vorige directie en kondigde aan dat er maatregelen worden genomen, zodat het niet nog een keer gebeurt. 'We hebben een touroperator gevonden die er illegale praktijken op nahoudt, we gaan dat contract beëindigen.' Ook onderneemt de club actie tegen seizoenkaarthouders die hun ticket doorverkochten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Eintracht Frankfurt
Meer over Eintracht Frankfurt
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.