Barça grijpt rigoureus in na pijnlijk scenario in Camp Nou

Reacties

Barcelona gaat voortaan tickets voor Europese wedstrijden op naam verkopen. De club wil hiermee een herhaling van afgelopen donderdag voorkomen, toen Camp Nou zwart-wit kleurde. Fans van tegenstander Eintracht Frankfurt waren massaal aan kaarten gekomen.

Barça grijpt rigoureus in na pijnlijk scenario in Camp Nou
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
2 - 3
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt

Clubpresident Joan Laporta verscheen een dag na de uitschakeling van Barça voor de camera van TV3 en gaf wat uitleg over de gang van zaken rond de kaartverkoop. 'Wij hebben niet zó veel tickets aan Duitsers verkocht. Onze seizoenkaarthouders hadden 37.747 tickets, veel van die kaarten zijn in handen van Duitse fans gekomen. Daarnaast zijn er 34.400 kaarten publiekelijk verkocht, ook die zijn grotendeels naar Duitsers gegaan', maakte Laporta de rekensom.

Het beeld was uiterst pijnlijk: een grote zwart-witte muur in een thuisvak van Camp Nou. Dit scenario wil Laporta koste wat kost voorkomen in de toekomst. 'Ik kan aankondigen dat de tickets voor internationale wedstrijden voortaan op naam gezet worden. Dit is een maatregel die we niet in wilden stellen, omdat dit een groot deel van de goedwillende fans oncomfortabel maakt. Maar we hebben geen keuze, we willen dat dit nooit meer gebeurt.'

Barcelona kwam donderdag in eigen huis op een 0-3 achterstand tegen Eintracht Frankfurt, doelpunten van Sergio Busquets en Memphis Depay kwamen te laat voor de thuisclub. Na het 1-1 gelijkspel in Duitsland betekende de 2-3 nederlaag een uitschakeling voor Barça, dat momenteel tweede staat in La Liga.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.