Camp Nou kleurt zwart-wit: Xavi snapt er niets van, Laporta schaamt zich

Reacties

Eintracht Frankfurt zorgde donderdag voor een daverende verrassing door titelfavoriet Barcelona uit de Europa League te knikkeren. Tot grote verrassing van Xavi kleurde Camp Nou voor een groot deel zwart-wit, de clubkleuren van de Duitsers.

Camp Nou kleurt zwart-wit: Xavi snapt er niets van, Laporta schaamt zich
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
2 - 3
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt

Voor de wedstrijd gonsde het al van de geruchten dat plukjes Barcelona-fans hun kaarten zouden hebben verkocht aan supporters van Frankfurt, die in groten getale naar Catalonië waren afgereisd. In de praktijk bleek dat ook het geval, want niet alleen vanuit het uitvak kwam steun voor de bezoekers. Ook in de vakken die bestemd zijn voor aanhangers van Barça krioelde het van de Duitsers. 'De sfeer hielp ons niet mee', erkende Xavi na afloop bij Movistar.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Barcelona keek in eigen huis tegen een 0-3 achterstand aan, keerde dankzij doelpunten van Sergio Busquets en Memphis Depay terug in de wedstrijd, maar slaagde er niet in om de halve finale van de Europa League te bereiken (2-3). 'Het leek wel een finale met verdeelde fans', vervolgde Xavi. 'De club moet controleren wat er is gebeurd, dit is een misrekening van onze kant geweest. Ik verwachtte een Camp Nou met 70.000 fans, maar zo zag het er niet uit.'

Ook Joan Laporta deed een duit in het zakje. De voorzitter kon zijn emoties niet verbergen in gesprek met Mundo Deportivo. 'Wat er op de tribunes is gebeurd, is beschamend en schandalig. Als Culer heb ik schaamte gevoeld. We moeten strenger zijn en zullen actie ondernemen.'

Frankfurt naar halve finale
Voor dit Europese seizoen hebben die acties in ieder geval geen gevolgen meer. Na het 1-1 gelijkspel in eigen huis was de 2-3 zege in Camp Nou voor Frankfurt voldoende om zich te plaatsen voor de halve finale. Daarin is West Ham United, dat het Olympique Lyonnais van Peter Bosz elimineerde, de tegenstander.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.