Van Bronckhorst viert feest na verlenging op Ibrox, Bosz uitgeschakeld

Giovanni van Bronckhorst heeft met Rangers de halve finales van de Europa League bereikt. De Schotten knokten zich in Ibrox Stadium langs uiteindelijk negen spelers van Sporting Braga. Peter Bosz bleek met Olympique Lyonnais kansloos tegen West Ham United.

Glasgow Rangers
nv
3 - 1
Sporting Braga

Rangers beleefde een droomstart in Ibrox Stadium. Al na twee minuten poetste James Tavernier met een intikker bij de tweede paal de achterstand na de heenwedstrijd in Braga weg. In de vijfde minuut leek het ook nog 2-0 te worden, maar in aanloop naar het doelpunt van Kemar Roofe beroerde teamgenoot Borna Barisic de bal met de hand. Braga kwam er nauwelijks aan te pas in Glasgow en kreeg vlak voor rust twee harde dreunen te verwerken: De Braziliaan Tormena kreeg een directe rode kaart nadat hij Roofe onderuit haalde in het stafschopgebied en Tavernier verzilverde de penalty, zijn tweede doelpunt van de avond.

Rangers behield tegen tien man van Braga het veldoverwicht en ging in de tweede helft op zoek naar een derde doelpunt. Van Bronckhorst zag dat zijn ploeg een paar keer dichtbij was. Roofe dacht zijn tweede van de avond te maken, maar hij scoorde vanuit een buitenspelpositie. Rangers leek zonder zorgen het duel uit te kunnen spelen, maar in de slotminuten kwam Braga uit een spaarzaam moment voor het doel van Allan McGregor op 2-1. Verdediger David Carmo bracht Ibrox Stadium in mineur met zijn kopgoal. In de verlenging wist de Jamaicaan Roofe in de honderdste minuut alsnog zijn hoofdrol op te eisen door op aangeven van Joe Aribo van dichtbij binnen te tikken. Braga eindigde het duel met negen man nadat Iuri Medeiros in een tijdbestek van een paar seconden twee keer geel kreeg voor protesteren bij de arbitrage.

Olympique Lyonnais
0 - 3
West Ham United

Voor Bosz en zijn Olympique Lyonnais zit het Europese avontuur erop. De Fransen bleken in eigen huis niet opgewassen tegen West Ham United, nummer zes in de Premier League. Na het gelijkspel in Londen wisten The Hammers vlak voor rust Lyon over de knie te leggen. Craig Dawson kopte uit een corner de openingstreffer binnen en een paar minuten later vond Declan Rice het net uit de rebound. Bosz bracht na rust Tetê binnen de lijnen. Met de Braziliaanse aanwinst in de ploeg zag Lyon de achterstand verder oplopen. Jarrod Bowen maakte er nog 0-3 van in Lyon.