PSG schittert zonder bankzitter Mbappé en kan woensdag kampioen worden

Reacties

Paris Saint-Germain heeft zondag een belangrijke stap richting de landstitel gezet. De ploeg van trainer Luis Enrique rekende al in de eerste helft af met Olympique Lyon: 4-1. Aanstaande woensdag kan PSG kampioen worden.

PSG schittert zonder bankzitter Mbappé en kan woensdag kampioen worden
© Pro Shots
PSG
PSG
4 - 1
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais

PSG stevent ook dit seizoen weer af op de landstitel, al is het verschil in punten met de concurrenten kleiner en moet de Parijse club er harder voor werken. Vanwege het grote aantal remises heeft Luis Enrique zelfs even ter discussie gestaan, maar de grote verwachting is dat PSG weer kampioen van Frankrijk zal worden.

PSG liet tegen Lyon zien ook zonder bankzitter Kylian Mbappé uit te kunnen blinken. De Franse aanvaller werd door Luis Enrique opnieuw op de bank geposteerd. Al na drie minuten spelen kwam de Parijse club op voorsprong na goed werk van Ousmane Dembélé en Marco Asensio, maar Nemanja Matic kreeg de eigen goal op zijn naam. En kort daarna viel uit een corner al de 2-0 van Lucas Beraldo. Het dreigde een lange avond te worden toen Gonçalo Ramos na een half uur met het hoofd 3-0 maakte.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Duidelijk was dat PSG een gewonnen wedstrijd speelde en Lyon slechts als figurant diende in het Parc des Princes. De opleving van Lyon, dat via Ernest Nuamah weer terug wist te komen in de wedstrijd, was van korte duur, want nog voor rust bepaalde Ramos de eindstand op 4-1. PSG leek het in de tweede helft welletjes te vinden en Lyon had zich in de eerste helft al gewonnen gegeven.

PSG kan aanstaande woensdag uit bij Lorient kampioen van Frankrijk worden. Het verschil met nummer twee AS Monaco is nu elf punten, dus is er ook puntverlies van de achtervolger nodig om woensdagavond al de champagne te kunnen ontkurken. 

Ligue 1

Stand Ligue 1 2023/2024

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
31
20
10
1
76-29
+47
70
2
Monaco
31
17
7
7
58-41
+17
58
3
Brest
31
16
8
7
49-33
+16
56
4
Lille
31
15
10
6
45-27
+18
55
* Actueel tot en met 3 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.