Twee WK-goals bij nominaties Puskás Award, ook Balotelli maakt kans

Reacties

Kylian Mbappé maakt kans op de FIFA Puskás Award van 2022. Een van de drie doelpunten van de Franse steraanvaller tijdens de na penalty's verloren WK-finale tegen Argentinië is genomineerd voor de prijs van mooiste doelpunt van het jaar.

Twee WK-goals bij nominaties Puskás Award, ook Balotelli maakt kans
© Pro Shots

Ook Richarlison is dankzij een WK-treffer genomineerd. De Braziliaan scoorde met een halve omhaal in het groepsduel met Servië. Die treffer werd onlangs nog verkozen tot mooiste doelpunt van het WK. Mbappé legde het toen dus af tegen de aanvaller van Tottenham Hotspur met zijn knappe gelijkmaker in de finale tegen Argentinië.

De concurrentie voor Mbappé en Richarlison is pittig. Zo is Mario Balotelli genomineerd met zijn kunststukje namens Adana Demirspor. Na een schaarbeweging scoorde de Italiaanse spits, inmiddels actief voor FC Sion, met een zogeheten rabona (schot achter het standbeen langs) in mei tegen Göztepe. Het was een van zijn vijf (!) goals.

Andere genomineerden zijn Dimitri Payet, die in de Conference League met een heerlijke streep scoorde voor Olympique Marseille tegen PAOK Saloniki, de Argentijn Francisco González (fraaie volley), de Australiër Alou Kuol (acrobatische hakbal) en AC Milan-linksback Theo Hernández, die tegen Atalanta scoorde na een solo van eigen helft.

Uit het vrouwenvoetbal komen twee doelpunten die zijn genomineerd. Een fraai afstandsschot van Barcelona-aanvaller Salma Paraluello en een hakbal van Alessia Russo namens Engeland in de halve finale op het EK van afgelopen zomer tegen Zweden. Meest opmerkelijke nominatie is een omhaal van de Pool Marcin Olesky, die deed dat namelijk op krukken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk op de website van de FIFA alle genomineerden en hun doelpunten. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.