Balotelli schiet op laatste speeldag uit zijn slof en maakt nog vijf (!) goals

Reacties

Mario Balotelli heeft zijn eerste seizoen in Turkije op een ongelooflijke manier afgesloten. De spits van Adana Demirspor was zondagmiddag liefst vijf keer trefzeker in de thuiswedstrijd tegen het al gedegradeerde Göztepe SK. Voldoende voor de topscorersprijs in de Süper Lig was het net niet.

Balotelli schiet op laatste speeldag uit zijn slof en maakt nog vijf (!) goals
Adana Demirspor
Adana Demirspor
7 - 0
Göztepe
Göztepe

Balotelli verraste vorig jaar vriend en vijand, door na zijn periode bij Monza te kiezen voor een overstap naar Adana Demirspor. Hij wist voor die ploeg al behoorlijk wat te scoren en speelde zichzelf daarmee zelfs weer in de kijker bij de Italiaanse bondscoach Roberto Mancini. Ook de keuzeheer zal zondag zijn ogen hebben uitgekeken bij het slotstuk van het seizoen van Malle Mario.

Balotelli had halverwege al een hattrick op zijn naam staan. Na de openingstreffer van Atakan Cankaya maakte de Italiaan in een tijdbestek van iets meer dan tien minuten de 2-0, 3-0 en 4-0. Vlak voor rust maakte Erhun Öztümer de vijfde goal van de middag en na rust nam Balotelli de rol in de spotlights weer over. De aanvaller maakte nóg twee goals en vooral de 7-0, na een flink aantal schaarbewegingen én een rabona, sprong daarbij in het oog.

Vooraf wist Balotelli dat hij zeven keer zou moeten scoren om topscorer van de Turkse competitie te worden. Hij kwam er dus nog behoorlijk dicht bij, maar de spits slaagde er niet in om Umut Bozok van Kasimpasa te evenaren. Bozok eindigde op twintig doelpunten; Balotelli finisht met achttien treffers. Als we alleen naar competitiedoelpunten kijken is dat een evenaring van zijn meest trefzekere seizoen ooit, in 2017/18 als speler van OGC Nice.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.