Australisch talent maakt wondergoal op Aziatisch kampioenschap

Reacties
Australisch talent maakt wondergoal op Aziatisch kampioenschap
© Imago
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Hij is pas twintig jaar oud, maar mogelijk heeft Alou Kuol zaterdagavond al de mooiste goal uit zijn loopbaan gemaakt. Het Australische talent scoorde op de Azië Cup voor speler tot 23 jaar met een zogeheten scorpion kick.

De in Zuid-Soedan geboren aanvaller van VfB Stuttgart (afgelopen seizoen verhuurd aan SV Sandhausen), die met zijn familie al op jonge leeftijd naar Australië emigreerde, flikte het hoogstandje in het groepsduel met Irak. Vlak voor rust werkte hij de bal op acrobatische wijze met zijn hak in het doel, nadat een voorzet vanaf de rechterkant achter hem langs dreigde te gaan.

Een overwinning leverde het Australië Onder-23 niet op, want Irak maakte na rust nog gelijk via Hasan Abdulkareem. Maar Kuol zal de wedstrijd allicht niet snel vergeten. En met hem alle voetballiefhebbers die getuige waren van het doelpunt. Mogelijk levert het hem nog iets op ook, want Olivier Giroud won met een vergelijkbare goal de Puskas Award.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.