Ierse topclub wil op ludieke wijze graantje meepikken van EL-finale in Dublin

Reacties

De meeste Europese competities komen langzaam stil te liggen, maar in Ierland is een poos geleden besloten om net zoals Scandinavië juist door te voetballen in de zomer. Dat bracht topclub Shamrock Rovers op een idee richting de Europa League-eindstrijd in hun thuisstad Dublin.

Ierse topclub wil op ludieke wijze graantje meepikken van EL-finale in Dublin
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Op sociale media nodigt Shamrock supporters van de twee finalisten, Bayer Leverkusen en Atalanta, uit om de wedstrijden te komen bezoeken. Daartoe heeft de club iemand met een talenknobbel opgetrommeld: de boodschap staat er in degelijk Duits en in sierlijk Italiaans, zodat het goed begrepen wordt. Supporters die rond de finale op woensdag 22 mei nog wat toeristische dagen hebben gepland, zijn op 20 mei tegen Derry City welkom, of op 24 mei tegen Shelbourne FC.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De oproep wordt op sociale media gretig gedeeld. Gemiddeld komen er op thuiswedstrijden van de club in het kleine, schattige Tallaght Stadium zo'n zesduizend mensen af, zo'n vierduizend minder dan de capaciteit toelaat. Het valt nog te bezien of er genoeg supporters te overtuigen zijn voor een uitverkocht huis – de Europa League-finale in het Aviva Stadium zal ruim vijftigduizend bezoekers hebben.

Voor de volledigheid: die twee wedstrijden zijn absolute krakers. Shamrock is de nummer twee in de Ierse competitie, met een gelijk aantal punten als Derry en drie stuks minder dan Shelbourne. De bezoekers uit Duitsland en Italië zullen dus een heuse kraker zien.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.