Gakpo grijpt naast award voor mooiste doelpunt van het WK

Reacties

Het doelpunt van Richarlison tegen Servië is verkozen tot mooiste van het WK. De aanvaller van Brazilië bepaalde met een omhaal de eindstand (2-0) van de wedstrijd in de groepsfase.

Gakpo grijpt naast award voor mooiste doelpunt van het WK
© Pro Shots

Dinsdag maakte de FIFA de tien genomineerde doelpunten bekend. Onder meer Cody Gakpo maakte kans op de prijs. Zijn treffer tegen Ecuador werd beoordeeld als een van de mooiste tien op het WK, maar Richarlison heeft de meeste stemmen ontvangen van het publiek.

Richarlison is de eerste Braziliaanse winnaar van de award, die sinds het WK 2006 wordt uitgereikt. Maxi Rodríguez (Argentinië, 2006), Diego Forlán (Uruguay, 2010), James Rodríguez (Colombia, 2014) en Benjamin Pavard (Frankrijk, 2018) gingen hem voor. Overigens was ook een doelpunt van Richarlison tegen Zuid-Korea genomineerd voor de award; hij was de enige doelpuntmaker met twee nominaties.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.