Transferdagboek 30/05: Morata, Onyekuru en Rodríguez

Reacties

De transferzomer van 2017 kan weleens historisch worden. Premier League-clubs zijn rijker dan ooit, de Bundesliga profiteert van een nieuwe televisiedeal en ook AC Milan, Internazionale en Barcelona hebben al investeringen in de selectie aangekondigd. In het Transferdagboek volgen we alles op de voet. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks op meerdere momenten in deze rubriek.

Transferdagboek 30/05: Morata, Onyekuru en Rodríguez

Als we Sky Sports mogen geloven tovert Arsène Wenger weer eens een verrassende transfer uit zijn hoge hoed. Natuurlijk is Henry Onyekuru topscorer van België geworden en scoorde de negentienjarige spits afgelopen seizoen liefst 24 keer voor AS Eupen, maar dat het hem mogelijk een transfer naar Arsenal oplevert had de Nigeriaan zelf ook niet durven dromen. Toch is het echt zo. Een bod van 7,8 miljoen euro van The Gunners is geaccepteerd.

In de wereld van Real Madrid gaat het om heel andere bedragen. En dus moet AC Milan diep in de buidel tasten voor Álvaro Morata, die voortdurend wordt gelinkt aan de Rossoneri. RMC Sport meldt dat de Italiaanse grootmacht in verval een bod van vijftig miljoen euro plus vijf miljoen bonussen gaat uitbrengen op de 24-jarige spits, die in Italië al voor Juventus speelde. Morata werd ook in verband gebracht met Chelsea, maar zou een voorkeur voor de Serie A hebben.

Zo begint het ambitieuze project van Milan serieuze vormen aan te nemen. Na Villarreal-verdediger Mateo Musacchio en Atalanta-revelatie Franck Kessié is ook Ricardo Rodríguez volgens Sky Sport Italia op weg naar San Siro. De Zwitserse linksback zal volgende week de medische keuring ondergaan nu VfL Wolfsburg een bod van vijftien miljoen euro plus bonussen gaat accepteren. Het was even wachten totdat de club van Andries Jonker zich had verzekerd van lijfsbehoud.

Ook James Rodríguez gaat komende zomer een transfer maken, zoveel is wel duidelijk. Zijn nieuwe bestemming is alleen nog niet bekend. Volgens AS had Internazionale wel oren naar de komst van de Colombiaan, maar het bod van 42 miljoen euro is afgewezen door Real Madrid. Real denkt een stuk meer te kunnen vangen voor de topscorer van het WK 2014, die toen nog 75 miljoen kostte. Bovendien zou de 25-jarige James zelf liever naar Manchester United willen.

Sevilla jaagt op de handtekening van Lucas Pérez. De 28-jarige aanvaller verruilde afgelopen jaar Deportivo La Coruña voor Arsenal, maar maakte weinig indruk in Noord-Londen. Volgens AS wil de Spanjaard graag terug naar de Primera División en Sevilla lijkt uitkomst te bieden. Eerder deze maand liet de spits weten graag te willen terugkeren bij Depor. Bij The Gunners speelde Pérez slechts elf Premier League-duels, waarin hij één keer het net vond.

Gaat Antoine Griezmann dan toch vertrekken bij Atlético Madrid?
Gaat Antoine Griezmann dan toch vertrekken bij Atlético Madrid?

Volgens Spaanse berichtgeving heeft Antoine Griezmann bij het bestuur aangegeven dat hij aankomende zomer wil vertrekken bij Atlético Madrid. Volgens de geruchten heeft Manchester United de beste papieren om de Fransman in te lijven. Eerder noemde de smaakmaker van Atleti alle verhalen over een overgang naar Old Trafford nog ongefundeerd.

Besiktas-voorzitter Fikret Orman heeft bijzondere interesse in Jeremain Lens. De aanvaller werd afgelopen seizoen verhuurd van Sunderland aan Fenerbahçe. Aan Turkish-Football liet de voorzitter weten dat de kersverse kampioen van Turkije vorig jaar ook al interesse had in de 29-jarige speler. Lens heeft nog een contract tot 2019 bij The Black Cats, die afgelopen seizoen stijf onderaan eindigden in de Premier League.

Slecht nieuws voor Tim Krul. Newcastle United-manager Rafael Benítez bevestigt tegenover The Northern Echo dat hij Pepe Reina graag wil overnemen van Napoli. De twee werkten eerder samen bij Liverpool. De 34-jarige Reina zou bijna vijf miljoen euro moeten kosten. Voor Krul lijkt komend seizoen geen plaats meer. Hij werd dit jaar eerst verhuurd aan Ajax en later aan AZ. Ook collega's Karl Darlow en Matz Sels lijken te kunnen vertrekken bij de nieuwkomer in de Premier League.

Kelechi Iheanacho staat voor een vertrek bij Manchester City. Volgens The Daily Mail strijden West Ham United, Everton en Leicester City om zijn handtekening. Maar voordat er iets rondkomt, wil City-manager Pep Guardiola eerst de garantie dat er een terugkoopclausule in het nieuwe contract van de Nigeriaanse aanvaller komt. Sterkter nog: Guardiola zou zo'n clausule deze zomer bij elke uitgaande transfer eisen. West Ham wil daar best mee akkoord gaan, maar alleen als de transfersom het dubbele is van wat ze zelf voor Iheanacho betalen. De 21-jarige linkspoot ligt nog vier jaar vast bij City.

Er gebeurt momenteel genoeg in trainersland. Zo heeft Borussia Dortmund een nein gekregen van Julian Nagelsmann op de vraag of hij Thomas Tuchel na dit seizoen op wil volgen. Althans, met dat nieuws pakt de Westdeutsche Allgemeine Zeitung dinsdag uit. De 29-jarige Nagelsmann heeft besloten om 1899 Hoffenheim nog minimaal één seizoen trouw te blijven. Bij Dortmund staat nu Lucien Favre (Olympique Nice) bovenaan het verlanglijstje, terwijl ook aan Ajax-trainer Peter Bosz en Peter Stöger van 1. FC Köln wordt gedacht. Tuchel werd dinsdag officieel de wacht aangezegd.

Julian Nagelsmann verkoopt Borussia Dortmund een 'nein'.
Julian Nagelsmann verkoopt Borussia Dortmund een 'nein'.

Kersvers Barcelona-trainer Ernesto Valverde lijkt een blauwtje te lopen bij Ander Herrera. De 27-jarige middenvelder staat volgens ESPN namelijk op het punt zijn in 2018 aflopende contract met Manchester United te verlengen. Maandag meldden Catalaanse media dat Valverde zijn oog heeft laten vallen op de speler met wie hij eerder samenwerkte bij Athletic de Bilbao.

Atalanta Bergamo kan deze zomer weleens de tol betalen voor het succes van afgelopen seizoen. Franck Kessié lijkt in elk geval niet te behouden voor de nummer vier van de Serie A. Verschillende Italiaanse media melden dat de twintigjarige middenvelder uit Ivoorkust dinsdag een medische keuring zal ondergaan bij AC Milan, dat deze zomer meerdere aankopen wil doen om het gat met de topclubs te dichten.

Ook Tottenham Hotspur kan weleens een lastige zomer krijgen. Het was al bekend dat Manchester City trekt aan Kyle Walker en The Daily Mirror meldt dat Manchester United de jacht op Danny Rose heeft ingezet. Manager José Mourinho wil coûte que coûte een linkervleugelverdediger aantrekken, mede omdat hij ontevreden is over Luke Shaw. Tottenham Hotspur heeft het stuur stevig in handen, aangezien het contract van Rose nog doorloopt tot halverwege 2021.

Het huwelijk tussen Watford en M'Baye Niang wordt niet voortgezet. De Premier League-club huurde de aanvaller de afgelopen vijf maanden van AC Milan en wilde de optie tot koop graag lichten. Niang spreekt daar evenwel zijn veto over uit. 'Dat heeft met persoonlijke redenen te maken', legt de aanvaller uit in L'Équipe. 'Ik ga nu met AC Milan in conclaaf over mijn toekomst, ik vind het prima om voor die club uit te komen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.