Glansrol Babel in kampioenswedstrijd Besiktas

Reacties

Besiktas heeft zich één speelronde voor het einde tot kampioen van Turkije gekroond. Mede dankzij een goal van Ryan Babel werd overtuigend gewonnen van Gaziantepspor: 0-4.

Glansrol Babel in kampioenswedstrijd Besiktas

Besiktas wist dat het moest winnen om het gat met nummer twee Istanbul Basaksehir onoverbrugbaar te maken. En al snel lag de koploper op koers tegen de laagvlieger. Ryan Babel opende de score en deed dat op kenmerkende wijze. Zoals zo vaak dribbelde hij vanaf links naar binnen en ook nu volgde een vernietigend heupschot in de korte hoek: 0-1.

Vlak voor rust was de klus al nagenoeg geklaard. Babel speelde Oguzhan Özyakup vrij met een fraaie steekpass en de in Zaandam geboren Turks international rondde feilloos af. Door twee goals van Anderson Talisca in de tweede helft kreeg de zege alleen maar meer glans.

Door de vijftiende landstitel in de clubhistorie is Besiktas zeker van een plaats in de groepsfase van de Champions League. De inmiddels dertigjarige Babel heeft met vijf goals een behoorlijk aandeel gehad in het succes van de Turkse topclub, die voor de tweede achtereenvolgende keer kampioen is geworden. De linksbuiten, wiens contract tot medio 2019 loopt, kwam in de winter transfervrij over van Deportivo La Coruña.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.