Bekerwinst kan Tuchel niet redden: ontslag bij Dortmund

Reacties

Borussia Dortmund heeft Thomas Tuchel op straat gezet. De Duitse topclub ontbindt het nog één jaar doorlopende contract met de 43-jarige oefenmeester.

Bekerwinst kan Tuchel niet redden: ontslag bij Dortmund

Het was al langer een publiek geheim dat de leiding van Dortmund het vertrouwen in Tuchel zou opzeggen. Volgens Duitse media kon de trainer niet meer door één deur met algemeen directeur Hans-Joachim Watzke en waren er problemen met de spelersgroep.

Zelfs het bereiken van de derde plaats (waarmee een plaats in de groepsfase van de Champions League werd afgedwongen) en het winnen van de DFB-Pokal kon Tuchel niet meer redden. In de Champions League van afgelopen seizoen bereikte Dortmund de kwartfinale, waarin AS Monaco te sterk bleek. Dat tweeluik werd volledig overschaduwd door de aanslag op de spelersbus van Dortmund voorafgaand aan de heenwedstrijd.

Tuchel werkte sinds medio 2015 voor Dortmund, waar hij de immens populaire Jürgen Klopp opvolgde. Tussen 2009 en 2014 fungeerde de Duitser als oefenmeester van FSV Mainz 05. Geen enkele trainer haalde bij Dortmund een hoger puntengemiddelde per wedstrijd dan Tuchel.

Volgens Duitse media is Dortmund van plan om Lucien Favre aan te stellen als Tuchels opvolger. De 59-jarige Zwitser werkt nu nog bij Olympique Nice.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.