Transferdagboek 29/12: Álvarez, Amartey en Gomis

Reacties

Op 1 januari 2016 gaat de transfermarkt weer open en het zijn de geruchten die het nieuws regeren. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 29/12: Álvarez, Amartey en Gomis

De kans is groot dat Bafétimbi Gomis in januari vertrekt bij Swansea City. De club uit Wales is in gesprek met Lekhwiya over een transfer van de dertigjarige aanvaller, die zo'n tien miljoen euro moet opbrengen. Gomis scoorde tijdens zijn eerste vier wedstrijden dit seizoen in de Premier League, maar er kwam daarna nog maar één doelpunt bij. Swansea zou de Fransman daarom naar Qatar willen laten vertrekken.

Ricky Álvarez lijkt op weg naar Sampdoria. De 27-jarige Argentijn zou volgens verschillende Italiaanse media al een medische keuring hebben ondergaan. Internazionale verhuurde Álvarez afgelopen seizoen aan Sunderland, waarbij werd afgesproken dat hij voor 10,5 miljoen euro definitief naar Engeland zou verkassen indien The Black Cats behouden bleven voor de Premier League. Maar Sunderland weigerde de middenvelder over te nemen, waarop Inter een arbitragezaak aanspande. Het Mexicaanse Club América werd ook genoemd als nieuw club van Álvarez, maar dit lijkt nu toch Sampdoria te worden.

Liverpool wil zich in januari versterken met Daniel Amartey, meldt Metro. De 21-jarige Ghanees speelt nu nog bij FC Kopenhagen, maar stond in het verleden ook al in de belangstelling van The Reds. Naar verluidt moet Amartey zo'n zeven miljoen euro kosten. Liverpool-manager Jürgen Klopp wil graag snel zaken doen, aangezien Martin Skrtel vanwege een hamstringblessure pas in februari weer inzetbaar zal zijn.

Newcastle United-manager Steve McClaren heeft aangegeven dat hij zijn selectie tijdens de winterse transferperiode wil versterken en dus barsten de speculaties los over mogelijke nieuwkomers bij Newcastle.

The Mirror claimt dat The Magpies ruim tien miljoen euro gaan neertellen voor Alan Dzagoev. Voor de 25-jarige Rus kan Newcastle zijn eerste buitenlandse werkgever worden. Dzagoev speelt momenteel voor CSKA Moskou.

Ook Napoli-verdediger Kalidou Koulibaly zou de overstap naar Newcastle kunnen maken, beweert TeamTalk. Koulibaly is dit seizoen een revelatie in de Serie A, waar hij met Napoli een kanshebber is voor de landstitel. De 24-jarige mandekker heeft nog een contract tot medio 2019 en is dus zeker niet goedkoop.

Verruilt Kalidou Koulibaly een titelkandidaat in de Serie A voor een degradatiekandidaat in de Premier League?
Verruilt Kalidou Koulibaly een titelkandidaat in de Serie A voor een degradatiekandidaat in de Premier League?

Voormalig PSV'er Heurelho Gomes gaf onlangs nog aan in de vorm van zijn leven te verkeren bij Watford, maar moet zijn plaats onder de lat van de promovendus toch afstaan. Dat is in elk geval de verwachting van AS. Volgens het Spaanse medium wil manager Quique Sánchez Flores Málaga-doelman Carlos Kameni graag naar Vicarage Road halen. Bronnen binnen de Spaanse club hebben bevestigd dat de keeper in de belangstelling staat van de huidige nummer acht van de Premier League.

Kevin Mirallas is na de jaarwisseling wellicht te bewonderen in het shirt van AS Monaco. The Daily Mail meldt dat de Monegasken de Everton-aanvaller nauwlettend in de gaten houden. Manager Roberto Martinez liet de Belg dit seizoen nog maar twee keer in de basis starten in de Premier League. Arouna Koné en Gerard Deulofeu krijgen van de Spanjaard de voorkeur om Romelu Lukaku gezelschap te houden in de aanvalslinie. Mirallas was eerder al actief in de Ligue 1. De flankspeler speelde voor Lille en Saint-Étienne.

Een andere aanvaller die dit seizoen amper aan de bak komt in de Engelse competitie is Loïc Rémy. De aanvaller is een vertrouwd gezicht op de reservebank van Chelsea en dat wil Aston Villa-manager Rémi Garde volgens The Daily Mirror graag veranderen. De club uit Birmingham kan ook wel een kwaliteitsimpuls gebruiken. De hekkensluiter van de Premier League wist alleen in de eerste speelronde te winnen en wacht sindsdien al achttien competitieduels op een volgende zege. Mogelijk gaat Rémy een hoofdrol vertolken in de opmars.

Loïc Rémy scoorde voor het laatst op bezoek bij Leicester City, dat met 2-1 te sterk was voor Chelsea.
Loïc Rémy scoorde voor het laatst op bezoek bij Leicester City, dat met 2-1 te sterk was voor Chelsea.

De huurverbintenis van Kingsley Coman loopt nog tot medio 2017, maar de jonge Fransman wil graag snel duidelijkheid over zijn toekomst. De van Juventus gehuurde Bayern München-aanvaller hoopt dat de Duitse club de koopoptie van 21 miljoen euro licht, vertelt hij aan Kicker. 'Ik zou graag langer blijven. Als het aan mij ligt, koopt de club me.' De nog maar negentienjarige buitenspeler kwam dit seizoen al tot elf optredens in de Bundesliga.

Marco Verratti is momenteel de grote regisseur op het middenveld van Paris Saint-Germain, maar de Franse club wil er graag een spelbepaler bij. Volgens de Spaanse krant Sport hebben de Parijzenaren navraag gedaan naar Sergio Busquets. Zaakwaarnemer Josep Maria Orobitg heeft PSG duidelijk gemaakt dat een vertrek bij Barcelona geen optie is voor de 27-jarige middenvelder. Sport schrijft eveneens dat Busquets een contractaanbieding van Barça tegemoet kan zien.

Ciro Immobile staat nog altijd onder contract bij Borussia Dortmund, maar keert maar wat graag terug naar Italië, zo laat hij aan Italiaanse media weten. Napoli moet de bestemming worden. 'Het shirt van Napoli dragen is altijd al een droom van me geweest. Het is de club waar ik fan van ben.' De huurperiode bij Sevilla wil momenteel nog niet vlotten. De spits die in het seizoen 2013/14 namens Torino nog topscorer werd van de Serie A met 22 goals staat in de Primera División op één treffer. Een voortijdig vertrek lijkt niet onwaarschijnlijk. 'We zien wel wat er in januari gaat gebeuren', aldus Immobile, die ook in de belangstelling staat van Sampdoria en Galatasaray.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.