Transferdagboek 26/12: Elneny, Ødegaard en Vardy

Reacties

Op 1 januari 2016 gaat de transfermarkt weer open en het zijn de geruchten die het nieuws regeren. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 26/12: Elneny, Ødegaard en Vardy

Arsenal lijkt in Mohamed Elneny zijn gewenste controlerende middenvelder gevonden te hebben. De Noord-Londense club heeft een akkoord bereikt met FC Basel, meldt The Daily Mirror. Arsenal zou zo'n acht miljoen euro betalen voor de Egyptenaar, die sinds 2013 in Zwitserland speelt. Victor Wanyama (Southampton) en Grzegorz Krychowiak (Sevilla) staan ook op de verlanglijst van Arsenal, maar beide spelers lijken de komende transferperiode onhaalbaar voor The Gunners, die ook voormalig Roda JC-speler Danilo Pereira op de voet volgen.

Miguel Veloso heeft een aflopende verbintenis met Dinamo Kiev en is niet van plan deze te verlengen. Verschillende Turkse media melden dat Galatasaray de 29-jarige middenvelder komende zomer graag transfervrij willen inlijven. De Portugees stond eerder onder contract bij Sporting Lissabon en Genoa. Galatasaray werd eerder deze week in verband gebracht met Ryan Donk (Kasimpasa), Ricardo van Rhijn (Ajax) en Oussama Tannane (Heracles Almelo).

Víctor Vázquez ontbrak zaterdag bij Club Brugge tijdens de 4-1 overwinning op Kortrijk en de kans is groot dat de 28-jarige Spanjaard zijn laatste wedstrijd heeft gespeeld voor Blauw-Zwart. De aanvallende middenvelder is namelijk op weg naar Cruz Azul. 'Als de bankgaranties er zijn en als alles gerespecteerd wordt, dan zal Vázquez vertrekken. Als dat niet het geval is, dan is Victor weer welkom in onze kern', aldus trainer Michel Preud'homme tegenover Sporza. Vázquez was dit seizoen in 23 officiële wedstrijden goed voor één doelpunt en vijf assists.

Een vertrek van Jamie Vardy bij Leicester City leek al onwaarschijnlijk en een nieuw contract moet een einde maken aan alle speculaties, schrijft The Mirror. Vardy kan zijn blakende vorm (vijftien goals in de competitie) bekronen met een verdubbeling van zijn salaris. De Engelsman zou door de nieuwe verbintenis ruim 100.000 euro per week gaan verdienen.

Yoshinori Muto staat volgens The Daily Star op het punt in de voetsporen van Shinji Kagawa te treden. Laatstgenoemde verruilde de Bundesliga voor een avontuur bij Manchester United, maar wist niet te aarden op Old Trafford. Muto moet volgens de Engelse krant de volgende Japanner worden die naar United verkast. De club van manager Louis van Gaal zou overwegen om deze winter een bod van ruim twintig miljoen euro uit te brengen op de aanvaller van FSV Mainz.

Martin Ødegaard komt niet in de plannen voor van trainer Rafael Benítez en aast op een tijdelijk vertrek. AS meldt dat Getafe de zeventienjarige middenvelder graag onderdak wil bieden. De nummer vijftien van de Primera División kan wel een kwaliteitsimpuls gebruiken en de Noor heeft behoefte aan speeltijd op een hoog niveau. Dit seizoen kwam de jongeling alleen nog maar in actie voor Real Madrid Castilla, het B-elftal van De Koninklijke.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.