Transferdagboek 03/12: Martins Indi, Willems en Subotic

Reacties

Op 1 januari 2016 gaat de transfermarkt weer open en het zijn de geruchten die het nieuws regeren. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 03/12: Martins Indi, Willems en Subotic

Manchester United-manager Louis van Gaal wil in januari zijn selectie graag uitbreiden met een linksback. De blessure van Marcos Rojo heeft dat idee alleen maar versterkt. Manchester Evening News zette vijf kandidaten op een rijtje, en kwam daarbij met twee Oranje-internationals op de proppen. Naast Ashley Cole, Ricardo Rodríguez en Patrice Evra staan namelijk Bruno Martins Indi en Jetro Willems op het lijstje.

Scouts van Manchester United zouden al een kijkje hebben genomen in Portugal, waar Martins Indi zijn wedstrijden speelt voor FC Porto. Dat heeft weinig zin gehad met de andere optie Willems, die door een knieblessure dit seizoen nog niet gespeeld heeft voor PSV. Maar zijn leeftijd (21) maakt hem volgens de plaatselijke krant automatisch een potentiële aankoop voor Van Gaal.

Jürgen Klopp mag dan bij Liverpool de wind eronder hebben, de naderende transferperiode zorgt voor de speculaties over versterkingen voor The Reds. De Duitse manager zou daarbij een oogje hebben laten vallen op oude bekenden, en in dit geval oppert The Independent dat Neven Subotic in het kielzog van Klopp de overstap gaat maken van Borussia Dortmund naar Liverpool. De Serviër staat open voor een verhuizing naar Anfield, zeker omdat hij bij BVB weinig aan spelen toekomt.

Jürgen Klopp en Neven Subotic beleefden met Borussia Dortmund mooie tijden

De naam Denis Cheryshev staat donderdag veelvuldig in de Spaanse kranten. De Russische aanvaller van Real Madrid werd door zijn trainer Rafa Benítez woensdag tijdens het bekerduel met Cádiz (3-1) namelijk opgesteld zonder dat hij speelgerechtigd was. Maar ook in Engeland duikt de naam van de 24-jarige buitenspeler op in de media. Express meldt dat Liverpool een bod op de Russische international voorbereidt. Er ligt volgens het medium echter een kaper op de kust. Stadgenoot Everton schijnt Cheryshev ook op de korrel te hebben.

Liverpool-manager Jürgen Klopp ziet een hereniging met Ilkay Gündogan, waarmee hij bij Borussia Dortmund samenwerkte, wel zitten. The Reds worden daarom ook al langer met de 25-jarige middenvelder in verband gebracht. Het is echter nog geen uitgemaakte zaak dat het ook daadwerkelijk van een reünie komt. In Italië wordt de international van Duitsland namelijk ook met een overstap naar Juventus in verband gebracht. Manchester United en Arsenal zouden tevens op de loer liggen.   

Hatem Ben Arfa lijkt dit seizoen bij OGC Nice als een feniks uit zijn as te zijn herrezen. Na een aantal magere seizoenen is hij deze voetbaljaargang bij de Franse nummer vijf aardig op schot. Tot nu toe produceerde hij zeven competitiegoals in vijftien wedstrijden. Internazionale heeft daarom volgens La Gazzetta dello Sport wel oren naar de diensten van de Franse middenvelder annex aanvaller. De Milanese grootmacht staat momenteel tweede in de Serie A, maar komt moeilijk tot scoren. In veertien duels werd er maar zeventien keer gescoord. De 28-jarige Ben Arfa wordt als een mogelijke oplossing voor dit probleem gezien.

Hatem Ben Arfa heeft zijn loopbaan aan de Zuid-Franse kust nieuw leven ingeblazen.
Hatem Ben Arfa heeft zijn loopbaan aan de Zuid-Franse kust nieuw leven ingeblazen.

Het aflopende contract van Zlatan Ibrahimovic (34) is voer voor de nodige speculatie. PSG-president Nasser Al Khelaifi wil zich evenwel nog niet helemaal neerleggen bij een afscheid van de Zweed. 'We gaan zeker nog praten', vertelt hij. Toch zouden die gesprekken wel eens vergeefs kunnen zijn. Ibrahimovic zinspeelde zelf al op een einde aan zijn tijd in Parijs. ESPN meldt donderdag dat de spits twee extra opties heeft om zijn carrière te vervolgen. Een kort verblijf bij het Chelsea van oude bekende José Mourinho zou een stunt zijn, maar een rentree bij AC Milan is wellicht een wat reëlere optie vanwege zijn liefde voor Italië. Hoe dan ook, de Zweed zal de gemoederen nog wel even bezighouden.

In Corriere dello Sport worden diverse scenario's gemeld voor de wederopstanding van AS Roma, dat nu teleurstellend vierde staat. Een opvallende naam die daarbij wordt genoemd is die van Ibrahim Afellay. De voormalige middenvelder annex aanvaller van PSV en Barcelona zou een van de spelers zijn die worden genoemd als versterking. De Italiaanse krant stelt immers dat Afellay bij Stoke, waar hij een contract tot medio 2017 heeft, niet helemaal tevreden is. Onlangs maakte hij tegen Sheffield Wednesday wel zijn eerste treffer voor de Premier League-club.

Kingsley Coman zou juist nog wel even willen wegblijven uit Italië. De negentienjarige Franse aanvaller werd afgelopen zomer door Bayern München voor twee seizoenen van Juventus gehuurd en maakt indruk in Beieren. In Bild vertelt hij ook na die periode te willen blijven. 'Want ik voel me hier goed en wil de nieuwe Franck Ribéry worden', zo luidt zijn uitleg.

Tot slot aandacht voor Yoeri Tielemans. Het achttienjarige supertalent zou immers het onderwerp zijn van de strijd tussen Juventus en Manchester United. Tuttosport  en Metro melden dat De Oude Dame de verdediger annex middenvelder als een van de grootste doelwitten ziet voor de komende transferperiode. Het contract tot medio 2020 bij Anderlecht wordt daarbij niet als onneembaar obstakel gezien. Arsenal en Chelsea zouden de verrichtingen op de voet volgen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.