Transferdagboek 22/12: Musonda, Ter Stegen en Austin

Reacties

Op 1 januari 2016 gaat de transfermarkt weer open en het zijn de geruchten die het nieuws regeren. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 22/12: Musonda, Ter Stegen en Austin

Charly Musonda wil graag met Chelsea-manager Guus Hiddink praten over zijn perspectieven op Stamford Bridge. De negentienjarige middenvelder heeft zijn zinnen gezet op meer speeltijd dan hij kreeg van José Mourinho. En als dat niet kan bij The Blues, dan wil Musonda verhuurd worden.

Jerrel Hasselbaink wil hem graag als huurling naar Queens Park Rangers halen. De banden met Chelsea zijn er dankzij zijn verleden als spits van The Blues. Over belangstelling heeft de talentvolle Belg niet te klagen. Manchester United, Manchester City en Arsenal zouden hem op de voet volgen, maar volgens The Guardian houden ook Feyenoord en AZ de jongeling goed in de gaten. De interesse van Feyenoord is overigens niet nieuw.

Voor Hasselbaink dreigt in de komende transferperiode meer slecht nieuws. Technisch directeur Les Ferdinand geeft in The Londen Evening Standard toe dat QPR mogelijk Charlie Austin gaat verkopen. De spits scoorde negen keer in zestien Championship-duels en heeft gezegd dat hij wil blijven. Maar volgens Ferdinand kan Austin zomaar van gedachten veranderen als er een aantrekkelijke aanbieding komt uit de Premier League. Nog even afwachten dus.

De wedstrijd tegen Watford (3-0 nederlaag) heeft de noodzaak van een nieuwe keeper voor Liverpool onderstreept. Aan geopperde namen in elk geval geen gebrek. In Frankrijk wordt namelijk bij Canal Plus gemeld dat Steve Mandanda van Olympique Marseille de oversteek gaat maken naar Anfield. Daarbij heet aartsrivaal Everton een concurrent te zijn.

Liverpool heeft schijnbaar meer ijzers in het vuur. Volgens het Spaanse Marca denkt Marc-André Ter Stegen serieus na over een vertrek bij Barcelona nadat de doelman ook in de jacht op de Wereldbeker voor Clubs een bijrol moest vervullen. Liverpool zou de ontevreden Duitser maar al te graag onderdak willen bieden.

André Gomes verkast naar Manchester City, daarvan is Tuttosport overtuigd. De Italiaanse krant gaat er voor het gemak namelijk vanuit dat Pep Guardiola bij de Engelse grootmacht als manager aan de slag gaat komend seizoen en Gomes moet zijn eerste aankoop worden. Valencia nam de Portugees afgelopen zomer over van Benfica, maar hij miste de nodige wedstrijden door blessures. Nu dreigen Los Che hem dus alweer kwijt te raken. Naast City wordt namelijk ook Napoli met de middenvelder in verband gebracht.   

Een opvallend bericht uit de Spaanse media. Daar wordt namelijk gesproken over een vertrek van Cesc Fàbregas bij Chelsea. De voormalige middenvelder van Barcelona presteert dit seizoen ondermaats in Londen, waar hij afgelopen weekend door de supporters werd uitgejouwd. Real Madrid zou hem naar verluidt graag uit zijn lijden willen verlossen. De aartsrivaal van zijn voormalige werkgever dus... Fàbregas brak door in het betaalde voetbal bij Arsenal en bij de achterban van die club staat hij bekend als een verrader door zijn overstap van Catalonië naar zijn huidige club, stadsgenoot van The Gunners. Dus of hij nog een keer een dergelijk pikant avontuur aandurft, is nog maar de vraag.

Eerder maakte Cesc Fàbregas een gevoelige transfer naar Chelsea en in januari zou de middenvelder met een Barcelona-verleden wel eens naar Real Madrid kunnen verkassen.
Eerder maakte Cesc Fàbregas een gevoelige transfer naar Chelsea en in januari zou de middenvelder met een Barcelona-verleden wel eens naar Real Madrid kunnen verkassen.

AC Milan gaat volgens Tuttosport een nieuwe poging wagen om Axel Witsel naar Italië te halen. De Rossoneri wilden de Belg afgelopen zomer al binnenhalen, maar slaagden daar toen niet in. In januari kan Zenit Sint-Petersburg weer op een belletje rekenen. De Milanezen azen op een rentree in de Itliaanse top en willen zich daarom flink versterken. Om Witsel los te weken bij de Russische grootmacht zou een bedrag van ongeveer twintig miljoen euro op tafel moeten worden gelegd om zijn nog tot medio 2017 lopende contract af te kopen.  

Nieuwbakken Queens Park Rangers-manager Jerrel Hasselbaink wil Tom Huddlestone verleiden tot een transfer. De Nederlander heeft volgens The Daily Mirror enkele miljoenen over voor de voormalige middenvelder van Tottenham Hotspur. Momenteel speelt de Engelsman bij Hull City, waar hij vrijwel altijd basisspeler is. Zijn contract loopt komende zomer echter af, waardoor een transfer in januari bespreekbaar lijkt. Naast QPR, dat net als Hull in het Championship speelt, schijnt Aston Villa ook interesse te hebben. Die club is momenteel hekkensluiter in de Premier League.

Voormalig PSV'er Atiba Hutchinson werd afgelopen week uitgeroepen tot Canadees Voetballer van het Jaar. En dat lijkt hem geen windeieren te leggen. De middenvelder van de Turkse koploper Besiktas heeft namelijk de interesse gewekt van West Ham United. Bij de Londenaren staat Slaven Bilic aan het roer en de Kroaat werkte eerder al samen met Hutchinson bij diens huidige club. Het Turkse Hurriyet verwacht dat de Engelsen in januari zullen toeslaan.

Atiba Hutchinson en Slaven Bilic worden komende winter mogelijk herenigd.
Atiba Hutchinson en Slaven Bilic worden komende winter mogelijk herenigd.

PSV krijgt in de achtste finale van de Champions League mogelijk te maken met Augusto Fernández. De 29-jarige middenvelder van Celta de Vigo staat volgens Cadena SER op het punt naar Atlético Madrid te verkassen. Fernández, in het verleden actief voor Velez Sarsfield, moet trainer Diego Simeone meer opties voor de middenlinie geven. De coach het enkele maanden zonder Tiago Mendes doen. De Portugese middenvelder heeft zijn scheenbeen gebroken.

Marko Grujic is de eerste aanwinst voor Liverpool-manager Jürgen Klopp, meldt The Liverpool Echo. De Servische middenvelder komt over van Rode Ster Belgrado en tekent een vijfjarig contract bij de huidige nummer negen van de Premier League. Het negentienjarige talent maakt het seizoen eerst af in zijn vaderland en verkast vervolgens naar The Reds. De transfersom bedraagt een slordige zeven miljoen euro.

Marko Grujic moet de eerste aanwinst van Jürgen Klopp bij Liverpool worden.
Marko Grujic moet de eerste aanwinst van Jürgen Klopp bij Liverpool worden.

Harry Kane krijgt bij Tottenham Hotspur mogelijk concurrentie van Michy Batshuayi. The Daily Mail schrijft dat de Belgische spits van Olympique Marseille in beeld is bij de Londenaren, die ook interesse zouden hebben in Saido Berahino (West Bromwich Albion) en Laurent Depoitre (AA Gent). Zondag waren er namens Tottenham scouts aanwezig bij het duel tussen Girondins Bordeaux en Marseille (1-1). De 22-jarige aanvaller staat in de Ligue 1 al op elf goals en heeft volgens Franse media daarmee ook de aandacht van Juventus getrokken.

Real Madrid krijgt te maken met een nieuw obstakel in de jacht op Robert Lewandowski. Carlo Ancelotti, die komende zomer Josep Guardiola opvolgt als trainer van Bayern München, wil de Pool namelijk absoluut niet laten verkassen, weet AS. De Spaanse krant meldt dat er met de Italiaan ook niet valt te praten over een vertrek van Franck Ribéry, Arjen Robben of Douglas Costa.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.