Transferdagboek 17/12: Kane, Lewandowski, Pedro

Reacties

Op 1 januari 2016 gaat de transfermarkt weer open en het zijn de geruchten die het nieuws regeren. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 17/12: Kane, Lewandowski, Pedro

Internazionale zou in de markt zijn voor Harry Kane. De 22-jarige aanvaller kwam dit seizoen in 21 officiële optredens voor Tottenham Hotspur tot dertien doelpunten en volgens The London Evening Standard zou hij daarmee de interesse hebben gewekt van de Nerazzurri. De achtvoudig Engels international is in Londen nog in het bezit van een tot medio 2020 doorlopend contract.

Robert Lewandowski ligt aardig in de markt en dat is ook niet heel gek gezien zijn vijftien competitietreffers in vijftien duels. Volgens BILD aast naast Real Madrid – dat hem een salaris van twaalf miljoen euro netto aan zou willen bieden – en Paris Saint-Germain ook het Manchester United van manager Louis van Gaal op de Poolse goaltjesdief. 'Maar hij is nog in het bezit van een contract dat hem drieënhalf jaar hier houdt', verwees bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge de geruchten over een vertrek van de aanvalsleider voorlopig naar het rijk der fabelen.

Clubs die op zoek zijn naar een aanvaller kunnen hun pijlen dan ook beter richten op een speler die wél bij zijn huidige club wil vertrekken. Pedro, bijvoorbeeld. De Spanjaard worstelt sinds zijn komst naar Chelsea met zijn vorm en weet nog niet echt te overtuigen op Stamford Bridge. Atlético Madrid zou een uitkomst kunnen – en volgens Don Balon willen – bieden aan de ex-speler van Barcelona. Hoofdcoach Diego Simeone zou een bewonderaar zijn van de 28-jarige aanvaller en zou in Pedro het laatste puzzelstukje zijn in zijn droomvoorhoede.

Chelsea zelf wil zich sowieso gaan roeren op de winterse transfermarkt, en daarbij komt nu de naam Bojan Krkic naar boven. De aanvaller van Stoke City, die in 2013 bij Ajax speelde, mag zich volgens het Spaanse Sport verheugen op meer interesse. Want ook Liverpool en Manchester United hebben schijnbaar hun pijlen gericht op Krkic.

Maar er staan blijkbaar meer namen op het lijstje van Chelsea. In Italië weten ze namelijk dat ook Graziano Pellè de belangstelling heeft gewekt van Mourinho cum suis. Maar zei Ronald Koeman niet dat er in januari niemand weg mag bij Southampton?

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.