Transferdagboek 24/12: Lucas Moura, Rodríguez en Piqué

Reacties

Op 1 januari 2016 gaat de transfermarkt weer open en het zijn de geruchten die het nieuws regeren. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 24/12: Lucas Moura, Rodríguez en Piqué

Volgens Manchester Evening News zou Lucas Moura wel eens de nieuwe aanvaller kunnen worden waar Manchester United naar op zoek is. Manager Louis van Gaal liet al meerdere keren optekenen dat hij op zoek is naar creatievelingen voor zijn voorhoede. Hij tekende daarbij overigens wel aan op zoek te zijn naar échte toppers. Of de Braziliaan in die categorie valt, is de vraag. Bij Paris Saint-Germain moet hij vaker dan hem lief is genoegen nemen met een reserverol. Desalniettemin zou er nog steeds een prijskaartje van dertig miljoen euro om de nek van de 34-voudig Braziliaans international hangen. Al is al langer bekend dat het geld het probleem niet is voor United.

Ook Real Madrid heeft in het verleden al getoond graag met zakken geld op de proppen te komen bij het vastleggen van versterkingen. Net als afgelopen zomer wordt nu opnieuw de naam van Ricardo Rodríguez genoemd. De Zwitserse international, die vloeiend Spaans spreekt, laat al geruime tijd zien een van de beste verdedigers van de Bundesliga te zijn. Sport  weet dat Rafa Benítez daarom om de komst van de linksback gevraagd zou hebben. Goedkoop zal hij niet zijn, aangezien de linkspoot nog 3,5 jaar vastligt bij VfL Wolfsburg.

Bayer Leverkusen moet volgens Corriere dello Sport vrezen voor een vertrek van Christoph Kramer. De verdedigende middenvelder (24) heeft nog maar een half jaar een vaste plaats in de selectie van de Duitsers - de afgelopen twee jaar kwam hij als huurling uit voor Borussia Mönchengladbach - en wordt nu al met een transfer in verband gebracht. Napoli heeft de international van Duitsland namelijk hoog op het wensenlijstje staan. In 2014 probeerde die club Kramer ook al eens tot een transfer te verleiden. Toen bleef hij bij Gladbach.

Een andere Duitser die volgens hetzelfde medium wel eens naar Italië zou kunnen vertrekken, is Ilkay Gündogan. Juventus wil flink doorpakken nu de club momenteel bezig is aan een flinke opmars in de Serie A. Daarom wil De Oude Dame het middenveld graag versterken met de steunpilaar van Borussia Dortmund.

David Beckham heeft Gerard Piqué volgens Sport een aanbod gedaan om bij zijn nog op te richten MLS-club in Miami te komen voetballen wanneer hij uit de gratie raakt bij Barcelona. En volgens de Spaanse krant staat de verdediger best open voor een overstap naar de Verenigde Staten. Hij zou zijn loopbaan namelijk wel in Amerika willen afsluiten en ziet bovendien nog meer voordelen aan een avontuur overzee. Zijn kinderen kunnen daar namelijk perfect Engels leren spreken. Naast Piqué werden Wayne Rooney en Zlatan Ibrahimovic ook al in verband gebracht met een overstap naar het project van Beckham in Miami.

Momenteel staat Gerard Piqué bij Barcelona op het veld met sterren als Lionel Messi en Luis Suárez. In de toekomst speelt hij mogelijk samen met Wayne Rooney en Zlatan Ibrahimovic.
Momenteel staat Gerard Piqué bij Barcelona op het veld met sterren als Lionel Messi en Luis Suárez. In de toekomst speelt hij mogelijk samen met Wayne Rooney en Zlatan Ibrahimovic.

De negentienjarige Leroy Sané heeft bij Schalke 04 inmiddels al naam gemaakt als Super-Sané, de Europese topclubs hoeven voorlopig niet de moeite te doen om hem te verleiden tot een overstap. 'Schalke is voor Leroy de beste plek waar hij kan zitten', zegt zaakwaarnemer Jürgen Milewski tegen Bild. 'Een wintertransfer is niet aan de orde.' Kortom, ondanks een contract tot medio 2019 zonder gelimiteerde afkoopsom kan de strijd om Sané over een half jaar gaan losbarsten.

José Mourinho heeft zijn handen wel vrij. Manchester United mag dan (nog) niet aan de orde zijn, er is volgens AS een andere bijzondere bestemming aan de horizon verschenen. De Portugees zou namelijk terugkeren bij Real Madrid. Voorzitter Florentino Pérez heeft ingezien dat de situatie met de huidige trainer Rafa Benítez onhoudbaar is geworden. Omdat Zinedine Zidane nog niet klaar is voor de baan, moet Mourinho de kar gaan trekken bij De Koninklijke. Volgens oud-voorzitter Ramon Calderon heeft zijn zaakwaarnemer Jorge Mendes, die ook Real-vedettes als Ronaldo en James Rodríguez onder zijn hoede heeft, zich al gemeld in de Spaanse hoofdstad. Overigens wordt ook al gefluisterd dat Mourinho alleen terug wil keren als Sergio Ramos en Cristiano Ronaldo vertrekken. Zij zouden immers een aandeel hebben gehad in het eerderee ontslag van Mourinho.

De naam Pep Guardiola was ook al gevallen als mogelijk nieuwe trainer van Real Madrid, maar de Spanjaard maakt zich volgens onder andere Kicker op voor een overstap naar Manchester City. En dus wordt druk gespeculeerd wie hem gaat volgen. Citizens-keeper Willy Caballero gooit in elk geval wat speculair olie op het vuur: Lionel Messi. 'Het is onmogelijk om er niet over te praten', zegt de Argentijn. 'Als je weet dat Sergio Agüero een goede vriend van Messi is... Het is nog maar een gerucht, maar ik denk dat het gezien de financiële mogelijkheden van City mogelijk is om hem te halen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.