Transferdagboek 18/01: Debuchy, Ayew en Townsend

Reacties

Op 1 januari 2016 is de transfermarkt weer open gegaan en het zijn de geruchten die het nieuws regeren. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 18/01: Debuchy, Ayew en Townsend

Mathieu Debuchy vertrekt liever vandaag dan morgen bij Arsenal. De rechtsback komt nauwelijks nog aan spelen toe en wil vertrekken om in beeld te blijven bij de nationale ploeg van Frankrijk. Aston Villa is één van de clubs met belangstelling voor Debuchy, bevestigt de verdediger aan L'Équipe.

Sunderland heeft tevergeefs een bod van ongeveer dertien miljoen euro gedaan op André Ayew. Swansea City wees het bod resoluut van de hand. De club uit Wales wil de Franse international niet kwijt en is sowieso niet van plan om een concurrent te versterken, meldt Sky Sports.

Rodrigo Betancur wordt volgens Sport de eerste grote aankoop van Real Madrid deze maand. De pas achttienjarige middenvelder staat onder contract bij Boca Juniors en geldt als één van de grootste talenten van Argentinië. Real betaalt naar verluidt vijftien miljoen euro voor de tiener, die het seizoen op huurbasis afmaakt bij Boca.

Andros Townsend komt bij Tottenham Hotspur niet aan spelen toe, maar moet wel meer dan dertien miljoen euro opleveren.
Andros Townsend komt bij Tottenham Hotspur niet aan spelen toe, maar moet wel meer dan dertien miljoen euro opleveren.

Newcastle United geeft de hoop op de komst van Andros Townsend niet op. Een eerste bod van zo'n dertien miljoen euro op de vleugelspits werd afgewezen door Tottenham Hotspur, maar de club uit Londen kan een nieuw aanbod verwachten, meldt The Evening Standard. Townsend komt bij Tottenham niet aan spelen toe.

Shola Ameobi moet na drie maanden alweer vertrekken bij Bolton Wanderers. De spits tekende in oktober een contract tot januari en hoopte langer te kunnen blijven. Bolton kampt echter met forse financiële problemen en heeft geen geld om de oud-speler van onder andere Newcastle United een nieuwe aanbieding te doen, meldt de BBC.

Swansea City en Bournemouth overwegen Ravel Morrison terug te halen naar Engeland, meldt The Sun. De aanvallende middenvelder speelt nu voor SS Lazio, maar krijgt daar weinig speeltijd. Hij mag daarom verhuurd worden.

Andrej Kramaric lijkt op weg naar de Duitse Bundesliga. De spits komt bij Leicester City niet aan spelen toe en staat volgens diverse media in de belangstelling van TSG 1899 Hoffenheim, de club van trainer Huub Stevens. Kramaric mag op huurbasis vertrekken bij Leicester om zijn plek in de EK-selectie van Kroatië veilig te stellen.

Zijn naam werd in verband gebracht met Ajax en AS Roma, maar Jeremain Lens houdt zich niet bezig met alle speculaties. 'Het zijn de media, ik heb nooit gesproken over een vertrek', zegt de Oranje-international in Sunderland Echo. 'Ik ben een speler van Sunderland en focus me ook op.'

Lens krijgt in het Stadium of Light mogelijk wel een nieuw aanvalsmaatje erbij. Het eerste bod op Andre Ayew mag dan zijn afgwezen, The Black Cats staan naar verluidt op het punt om de geboden afkoopsom van ruim dertien miljoen op te voeren om de Ghanees weg te plukken uiit Wales.

Swansea City kan het geld dan weer gebruiken om publiekslieveling Joe Allen (foto) terug te halen. Liverpool kan volgens The Sun tien miljoen euro krijgen voor de 25-jarige middenvelder, die in 2012 voor ruim vijftien miljoen euro het Liberty Stadium verruilde voor Anfield. Allen is bij Liverpool niet veel meer dan een bankzitter.

De komst van Queens Park Rangers-spits Charlie Austin heeft voor onrust gezorgd onder zijn nieuwe collega's bij Southampton. Althans, zijn entree heeft de speculaties extra gevoed over de spitsencarrousel bij The Saints.

Zo zou aanvankelijk Shane Long kind van de rekening worden. Liverpool had zijn meer dan gemiddelde interesse in de Ierse aanvaller vertaald in een bod van een kleine negen miljoen euro. Maar dat voorstel is van de hand gewezen door Southampton. Voorzitter Ralph Krueger wil de selectie intact houden. 'Het is niet ons plan om de komende weken spelers te zien komen en gaan. Maar je moet nooit nooit zeggen in deze wereld.'

Manager Ronald Koeman had vorige week nog laten weten dat Graziano Pellè een speler van Southampton is en blijft. Maar juist de Italiaanse spits staat ondanks de woorden van Koeman en Krueger schijnbaar op de nominatie afscheid te nemen. De tegenzin van The Saints om zijn in 2017 aflopende contract te verlengen zouden daarbij een rol spelen.

Juventus heet nog immer de bestemming te zijn voor Pellè. De Italiaanse grootmacht zou op zijn beurt ruimte maken voor de voormalig Feyenoorder door Simone Zaza te laten vertrekken naar VfL Wolfsburg. Die Italiaan staat bij De Oude Dame op een zijspoor en wil met het oog op het naderende EK aan spelen toekomen.

En laten de vooruitzichten bij Wolfsburg daarop een stuk positiever zijn voor Zaza. 'We hebben op dit moment met Nicklas Bendtner maar één spits', wijst technisch directeur Klaus Allofs in Bild op de magere bezetting van de spitspositie na het blessureleed bij Bas Dost. Een huur met optie tot koop wordt gezien als een ideale constructie voor alle partijen.

Bij Atlético Madrid is meer haast geboden gezien het aankomende transferverbod. De Spaanse grootmacht heeft volgens Spaanse media gekeken naar versterkingen en heeft daarbij een oogje laten vallen op oude bekende Diego Costa. De Spaanse international is echter niet okselfris. Sterker nog, onderzoek zou kunnen uitwijzen dat Costa voorlopig buitenspel staan. En dat zou Chelsea weer kunnen dwingen de zoektocht naar een spits te intensiveren. 'Maar laten we afwachten op de uitkomsten van het onderzoek', predikte Guus Hiddink geduld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.