Argentijnse WK-legende Menotti (85) overleden

Reacties

De Argentijnse WK-held César Luis Menotti is op 85-jarige leeftijd overleden. El Flaco, wat zijn bijnaam was, stond aan het roer toen Argentinië op het WK in 1978 de eerste wereldtitel ooit pakte.

Argentijnse WK-legende Menotti (85) overleden
© Imago

Menotti is in Nederland ook voornamelijk bekend vanwege zijn rol op het WK van 1978, toen Oranje de eindstrijd verloor. Hij was de bondscoach van de Argentijnen, die na verlenging afrekenden met het Nederlands elftal en met de WK-titel aan de haal gingen. Als keuzeheer stond hij tussen 1974 en 1982 aan het roer bij de Argentijnse voetbalbond.

Hij stapte in 1974 in bij Argentinië, dat in de tweede groepsfase uitgeschakeld werd - ook in de poule van Nederland. Menotti werd aangesteld en zorgde voor een voetbalrevolutie in zijn eigen land met de WK-titel vier jaar later als ultieme bekroning: de eerste WK-winst van Argentinië ooit. Daarnaast liet hij Diego Maradona debuteren als international en won hij met 11-0 van Venezuela. Later was hij als trainer ook werkzaam bij onder meer Barcelona, Atlético Madrid, Mexico en talloze clubs in zijn thuisland. Als voetballer kwam Menotti tot elf interlands.

Ondanks zijn hoge leeftijd was hij de laatste jaren nog altijd nauw betrokken bij de voetbalbond van Argentinië en het Argentijnse voetbal. De gezondheid van Menotti was wel al behoorlijk broos: in augustus vorig kalenderjaar werd hij al met gezondheidsklachten opgenomen in het ziekenhuis.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

© Imago
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.