Transferdagboek 01/01: Benzema, Courtois, Sané, Simeone

Reacties

Op 1 januari 2016 is de transfermarkt weer open gegaan en het zijn de geruchten die het nieuws regeren. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 01/01: Benzema, Courtois, Sané, Simeone

Als we de verschillende berichten op Nieuwjaarsdag mogen geloven, belooft het een veelbewogen transferperiode te worden bij Real Madrid. Het Spaanse OK Diario stelt dat Thibaut Courtois de nieuwe doelman van De Koninklijke moet worden. Saillant, want de Belgische sluitpost werd drie seizoenen verhuurd aan stadgenoot Atlético voordat hij afgelopen seizoen uitgroeide tot de nummer 1 van Chelsea. Omdat die club dreigt de Champions League mis te lopen, zou Courtois wel oren hebben naar de transfer.

Volgens verschillende Franse media staat Karim Benzema juist op het punt te vertrekken bij Real. De 28-jarige aanvaller zou zijn zaakwaarnemer de opdracht hebben gegeven een transfer naar Paris Saint-Germain te arrangeren. Bij de oppermachtige kampioen van Frankrijk lopen de contracten van Zlatan Ibrahimovic en Ezequiel Lavezzi komende zomer af. PSG kan dus wel wat offensieve versterking gebruiken. De vraag is wel hoeveel Benzema moet kosten. Zijn contract in Madrid loopt nog tot 2019.

Atlético moet op zijn beurt vrezen voor een vertrek van trainer Diego Simeone. De Britse sensatiekrant The Sun zegt te weten dat verschillende bronnen rondom de spelersgroep van Manchester United de Argentijnse oefenmeester als ideale vervanger zien van manager Louis van Gaal. Ook José Mourinho wordt genoemd als kandidaat. Volgens Manchester Evening News heeft de bij Chelsea ontslagen Portugees aan Real laten weten niet te willen terugkeren.

Zoals we op Oudjaarsdag al meldden in deze rubriek wil Manchester City deze winter een poging wagen Leroy Sané over te nemen van Schalke 04. Sportief directeur Horst Heldt heeft tegenover Bild echter laten weten dat de Duitse club zijn negentienjarige groeibriljant onder geen beding laat vertrekken. 'Los van het feit dat we hem niet willen verkopen en Leroy zelf ook niet weg wil; zo veel geld heeft zelfs Manchester City niet', aldus Heldt over Sané, voor wie City 45 miljoen euro over zou hebben.

Odion Ighalo laat zich gelden als ware goalgetter. Na twintig doelpunten in het Championship maakt de Nigeriaan namens Watford ook zijn goals in de Premier League. Zijn veertien treffers hebben hem hoog op menig verlanglijstje gebracht. Maar Ighalo (26) is niet van plan in te gaan op de verleidingen die naar verluidt ook afkomstig zijn van Atlético Madrid. 'Ik wil dit seizoen sterk afmaken met Watford', zegt hij tegen de BBC. 'Ik wil bewijzen dat we een sterk stelletje spelers hebben.'

Mirko Ivanic wil zichzelf ook bewijzen en hij ziet de Eredivisie als een mooi podium. 'Dat is de ideale plek voor een jonge speler om als springplank te gebruiken', aldus de 22-jarige aanvallende middenvelder in Servische media. De vraag is of Nederlandse clubs de open sollicitatie van Ivanic op waarde schatten. Zijn contract bij Vojvodina Novi Sad loopt over een half jaar af.

Arsenal zit verlegen om aanvallers. Dat gegeven biedt ook zaakwaarnemers de kans de prijs op te drijven. Of dat ook het geval is met Antonio Ottaiano, weten we niet. Maar hij was wel zo vrij om bij het Italiaanse radiostation Radio Kiss Kiss te spreken over de bewegingen rond Lorenzo Insigne, de 24-jarige aanvaller van Napoli (foto). 'We zijn blij met de interesse van Paris Saint-Germain en Arsenal.'

Die laatste twee clubs komen elkaar vaker tegen, zo weet het Franse Buzz Sport. Want Arsenal staat namelijk schijnbaar op het punt ruim vijftien miljoen euro neer te leggen voor Adrien Rabiot. Dat bedrag lijkt voldoende om de Parijse club te overtuigen de middenvelder te laten gaan.

Juventus, dat ook werd genoemd als geïnteresseerde partij voor Rabiot, raakt Martin Cáceres kwijt. In elk geval zijn er volgens het Spaanse Don Balon drie clubs in de markt voor de 28-jarige Uruguayaan, wiens contract in Turijn over een half jaar afloopt. Naast Liverpool zouden Internazionale en Fenerbahçe Caceres willen inlijven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.