Transferdagboek 30/12: Laporte, Muslera, Naismith en Pjanic

Reacties

Op 1 januari 2016 gaat de transfermarkt weer open en het zijn de geruchten die het nieuws regeren. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 30/12: Laporte, Muslera, Naismith en Pjanic

Steven Naismith staat mogelijk aan de vooravond van een transfer naar Norwich City. Manager Roberto Martínez van Everton bevestigt dat de 29-jarige aanvaller nog altijd in de belangstelling staat van The Canaries, die afgelopen zomer een bod van negen miljoen euro afgewezen zagen worden. 'Ik verwacht dat zij zich komende transferperiode opnieuw zullen melden', aldus Martínez tegenover Sky Sports. 'In januari bespreken we zijn toekomst en kijken we wat voor beide partijen de beste oplossing is. Steven werkt keihard, maar heeft pech dat de andere aanvallers het zo goed doen.'

Sassuolo ontkent dat Domenico Berardi op weg is naar Tottenham Hotspur. De 21-jarige aanvaller werd al gesignaleerd in Londen, maar dat zegt weinig. 'Hij is inderdaad in Londen, dat klopt, maar om vakantie te vieren. Ik heb hem zelf gesproken en hij zei dat er absoluut geen sprake is van een transfer', aldus trainer Eusebio Di Francesco. Dit seizoen was Berardi pas twee keer trefzeker in de Serie A, maar de twee jaar daarvoor was hij op het hoogste niveau goed voor in totaal 31 doelpunten.

De kans dat Miralem Pjanic deze winter vertrekt bij AS Roma, lijkt steeds groter te worden. Volgens Marca heeft Real Madrid contact gezocht met de vader van de Bosnische middenvelder om hem voor de neus van Barcelona en Bayern München weg te kapen. Voorzitter Florentino Pérez ziet in de 25-jarige vrijetrappenspecialist de perfecte winterversterking voor De Koninklijke, al is het de vraag of Real bereid is de gelimiteerde transfersom van 45 miljoen euro te betalen.

Barcelona heeft ook Aymeric Laporte in het vizier. De koploper van Spanje krijgt mogelijk concurrentie van zijn oude trainer Pep Guardiola, die de Baskische verdediger volgens Mundo Deportivo wil losweken bij Athletic de Bilbao als hij komende zomer in Engeland neerstrijkt, Manchester City is immers zijn veelgenoemde nieuwe club. Ook voor de 21-jarige Fransman geldt dat hij een pittig prijskaartje om zijn nek heeft vangen. Bilbao houdt vast aan de contractuele clausule van vijftig miljoen.

Ashley Cole stond begin deze eeuw ook te boek als veelbelovende verdediger, maar is inmiddels in de nadagen van zijn carrière aanbeland. De 35-jarige linksback kwam dit seizoen nog geen minuut in actie voor AS Roma en wil daarom vertrekken. De 107-voudig international is volgens Bruce Arena bijna speler van Los Angeles Galaxy. De trainer van de Amerikaanse club heeft bevestigd dat de geruchten over de komst van Cole 'aardig accuraat' zijn.

Volgens La Gazzetta dello Sport staat ook Luiz Adriano open voor een vertrek uit Italië. AC Milan nam de 28-jarige aanvaller afgelopen zomer over van Shakhtar Donetsk, maar zou de Braziliaanse spits nu alweer van de hand willen doen. Luiz Adriano komt in tegenstelling tot collega-aanwinst Carlos Bacca niet altijd aan de bak en krijgt nog meer concurrentie nu Mario Balotelli en Jérémy Ménez hersteld zijn van hun blessures. CSKA Moskou zou willen profiteren.

Luiz Adriano vertrekt na een half jaar mogelijk alweer bij AC Milan.
Luiz Adriano vertrekt na een half jaar mogelijk alweer bij AC Milan.

Luiz Adriano bedankte al voor een transfer naar Kuban Krasnodar. Als Liverpool op de stoep staat zeg je echter geen nee, beseffen ze vast ook bij Galatasaray. Volgens The Express kan de Turkse topclub een bod tegemoet zien op Fernando Muslera. De Uruguayaanse sluitpost is de volgende die wordt genoemd als oplossing voor het keepersprobleem van The Reds. Simon Mignolet heeft ondanks zijn status als Belgisch international een groot deel van zijn krediet verspeeld op Anfield.

Stefano Denswil krijgt er mogelijk een concurrent bij in Brugge. Zowel Club Brugge als Standard Luik zou volgens Het Laatste Nieuws namelijk interesse hebben in Milos Kosanovic, een Servische centrale verdediger van KV Mechelen. Standard zou zelfs al een officieel bod hebben uitgebracht op de international, die zich ook in Nederland in de kijker had gespeeld. Kosanovic gaf destijds aan enkel oren te hebben naar een club uit de traditionele topdrie.

Een andere Serviër mag zich in de belangstelling verheugen van Liverpool. Calciomercato weet dat Jürgen Klopp een poging gaat ondernemen om aanvaller Filip Kostic los te weken bij VfB Stuttgart. De voormalige aanvaller van FC Groningen behoort tot een van de spelers die dit seizoen de meeste kansen creëren in de Bundesliga.

Stephan El Shaarawy maakte dit seizoen in vijftien competitieduels geen enkele treffer voor AS Monaco.
Stephan El Shaarawy maakte dit seizoen in vijftien competitieduels geen enkele treffer voor AS Monaco.

Stephan El Shaarawy zit op dood spoor bij AS Monaco. De Italiaan heeft 24 officiële duels de kans gekregen om de clubleiding te overtuigen, maar La Gazzetta dello Sport weet dat het de international niet gelukt is met slechts drie doelpunten in totaal. De Monegasken huren El Shaarawy voor drie miljoen euro van AC Milan en zijn verplicht de spits permanent over te nemen voor een extra bedrag van dertien miljoen euro als hij 25 keer in actie komt voor de club uit de Ligue 1. De 23-jarige El Shaarawy hoopte zijn carrière in het prinsdom na veel blessureleed nieuw leven in te blazen, maar komt ook daar nu waarschijnlijk niet meer in actie. AS Roma zou volgens de krant uitkomst bieden.

Chelsea gaat nieuwe pogingen ondernemen om Paul Pogba naar Londen te halen, meldt Calciomercato. De Londenaren zaten ook afgelopen zomer al achter de middenvelder van Juventus aan, die eerder al in de Premier League actief was voor Manchester United. Pogba schijnt sowieso bovenaan het verlanglijstje van de club te staan voor komende zomer, maar komt wellicht al onder de hoede van Guus Hiddink op Stamford Bridge te spelen nu de situatie bij de club om actie vraagt. Chelsea (veertiende) staat maar drie punten boven de degradatiestreep.

Juventus zou op zijn beurt Matteo Darmian willen terughalen naar Italië. De verdediger (26), die afgelopen zomer door Louis van Gaal bij Torino werd weggeplukt, kende mede door blessureleed een terugval bij The Red Devils. Volgens The Daily Star wil Juventus de Italiaanse international in eerste instantie huren, met een optie tot koop van rond de vijftien miljoen euro. In totaal zou De Oude Dame ongeveer moeten betalen wat Manchester United afgelopen zomer neertelde voor de vleugelverdediger.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.