Transferdagboek 27/12: Berardi, Nuytinck en Dembélé

Reacties

Op 1 januari 2016 gaat de transfermarkt weer open en het zijn de geruchten die het nieuws regeren. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 27/12: Berardi, Nuytinck en Dembélé

Odion Ighalo maakt dit seizoen indruk bij Watford. De 26-jarige Nigeriaan scoorde in de laatste vijf Premier League-duels op rij en staat in achttien competitiewedstrijden op dertien goals. Die prestaties van de spits zouden voor een logisch gevolg hebben gezorgd: belangstelling van andere clubs. Volgens Calciomercato heeft AS Roma interesse.

The Sun on Sunday meldt vandaag dat Moussa Dembélé in beeld is als nieuwe spits van Liverpool. Overigens gaat het dan wel om de negentienjarige aanvaller van Fulham en niet om de Belg van Tottenham Hotspur. De Franse jeugdinternational heeft nog een contract tot het einde van het seizoen bij Fulham, dat hem al een verbintenis tot medio 2020 in het vooruitzicht heeft gesteld. De kans dat hij bij de Championship-club blijft is evenwel klein, aangezien behalve Liverpool ook Tottenham Hotspur genoemd wordt als nieuwe bestemming. En dat zou dus betekenen dat Moussa Dembélé mogelijk gaat samenspelen met Moussa Dembélé.

Moussa Dembélé. Gewild in Engeland.
Moussa Dembélé. Gewild in Engeland.

Tottenham Hotspur is dus op zoek naar een spits die de concurrentie kan aangaan met Harry Kane. Volgens Sky Sport Italia wil de Londense club Domenico Berardi aantrekken. De 21-jarige Italiaan maakt indruk bij Sassuolo en is hierdoor in beeld gekomen bij Tottenham.

Een andere optie is Saido Berahino, die ook afgelopen zomer al nadrukkelijk gelinkt werd aan Tottenham. Tegenover Sky Sports benadrukt Tony Pulis, zijn huidige manager bij West Bromwich Albion, dat het geen uitgemaakte zaak is dat Berahino alsnog de stap maakt. 'Aan iedere speler hangt een prijskaartje, maar dat betekent niet dat de deal al is afgerond.'

Dat Engelse tabloids lang niet altijd betrouwbaar zijn, blijkt uit het bericht dat The Mirror zondagmorgen bracht over Bram Nuytinck. Vanwege zijn goede prestaties bij Anderlecht zou de Nederlander in beeld zijn gekomen bij Sunderland. Om dat bericht konden ze bij Het Laatste Nieuws wel om lachen. 'De indrukwekkende statistieken van Nuytinck dit seizoen? Drie wedstrijden en één gele kaart', aldus de Belgische krant over de verdediger, die in Nederland wel toonde een betrouwbare verdediger te zijn.

Spelers met aflopende contracten zijn doorgaans een gewild transferobject op de winterse transfermarkt, dat geldt ook voor Gregory van der Wiel. Volgens diverse media is Internazionale dicht bij het aantrekken van de 27-jarige rechtsback, die ondanks zijn nog maar kortlopende verbintenis nog steeds vier miljoen euro moet opbrengen. De ex-Ajacied is dit seizoen zijn basisplaats niet meer zeker door de concurrentie van Serge Aurier.

Hatem Ben Arfa weet als voormalige tribuneklant van Newcastle United ook hoe het is om op een zijspoor te belanden, maar heeft dit seizoen bij Olympique Nice zijn carrière weer nieuw leven ingeblazen. Omdat het contract van de 28-jarige Fransman maar een half jaar doorloopt, is er interesse van clubs als Inter, AC Milan, Borussia Dortmund, Atlético Madrid en Aston Villa. Volgens L'Equipe is het echter niet uitgesloten dat Nice zijn revelatie een verbeterd contract aanbiedt.

Nice hoopt daarvoor de middelen te hebben als het zich aan de hand van Ben Arfa, goed voor zeven doelpunten in de eerste seizoenshelft, voor Europees voetbal plaatst. De opgeleefde linkspoot zou het zelf bovendien geen slecht idee vinden het seizoen af te maken bij de Zuid-Franse club, zodat hij in ieder geval in beeld blijft voor het EK in eigen land. Vervolgens zouden alle partijen dan kunnen profiteren van een zomerse transfer, als Ben Arfa zijn contract verlengt.

Iets verderop moet AS Monaco vrezen voor het vertrek van João Moutinho. Juventus ziet in de Portugese middenvelder volgens Sport Mediaset een goedkoper alternatief voor andere opties als Éver Banega (Sevilla) en Ilkay Gündogan (Borussia Dortmund). Monaco zou immers bereid zijn Moutinho in januari te verhuren om De Oude Dame meer keuzemogelijkheden te geven op het middenveld, waar het vertrek van Andrea Pirlo en Arturo Vidal zich nog altijd laat voelen.

Juventus heeft volgens Tuttosport op haar beurt geen trek Simone Zaza te verkopen. West Ham United en Crystal Palace zouden liefst 27 miljoen euro hebben geboden voor de Italiaanse spits, maar de 24-jarige international mag naar verluidt alleen op huurbasis vertrekken. Ondanks het gebrek aan speeltijd, heeft Zaza immers toch alweer vijf keer gescoord in tien officiële duels. Sampdoria houdt de situatie van voormalige Sassuolo-spits nauwlettend in de gaten.

Antonio Candreva speelde zijn gehele carrière in Italië, maar zou in januari naar Spanje kunnen verhuizen.
Antonio Candreva speelde zijn gehele carrière in Italië, maar zou in januari naar Spanje kunnen verhuizen.

Barcelona heeft volgens Marca ook Italiaanse transferplannen. Antonio Candreva zou het middenveld van de Catalaanse grootmacht van meer power moeten voorzien. De 28-jarige vleugelspeler flirtte afgelopen zomer al met een vertrek bij Lazio, dat onlangs ook al de interesse van Inter moest afwimpelen. Maar mocht Barça concreet worden - het zal dan wel 35 miljoen euro moeten betalen - dan zou Candreva zomaar een transferverzoek kunnen indienen.

Liverpool lijkt behalve naar een spits ook op zoek naar een nieuwe keeper. Simon Mignolet is nog niet uitgegroeid tot een betrouwbare sluitpost, terwijl zijn vervanger Adam Bogdán ook al geen zekere indruk maakte. Sky Sport Italia meldt dat Diego López (AC Milan) en Federico Marchetti (Lazio) in beeld zijn bij The Reds.

Liverpool is niet de enige Engelse topclub die zich wil versterken in de winterse transferperiode, want als we The Sun mogen geloven is Manchester City in de markt voor Jamie Vardy. The Citizens zouden bereid zijn om veertig miljoen euro te betalen voor de spits van Leicester City.

Uiteraard meldt ook Chelsea zich in het winterse transfergeweld. De regerend kampioen presteert dit seizoen bijzonder teleurstellend en wil de selectie een kwaliteitsimpuls geven. Jackson Martínez, die bij Atlético Madrid genoegen moet nemen met een reserverol, is volgens het Spaanse AS een serieuze optie. Ook Tottenham Hotspur heeft naar verluidt interesse in de Colombiaanse aanvalsleider.

Op 8 november stond Jackson Martínez voor het laatst in de basis voor Atlético Madrid in een competitieduel.
Op 8 november stond Jackson Martínez voor het laatst in de basis voor Atlético Madrid in een competitieduel.

Als Martínez de stap maakt naar Chelsea, dan krijgt hij te maken met Guus Hiddink als manager. De Nederlander volgde José Mourinho op. De Portugees lijkt in Engeland actief te willen blijven. Hij werd namelijk al gelinkt aan Manchester United en nu schrijft The Sunday People dat Mourinho hoopt na het EK 2016 bondscoach te worden van Engeland.

Een return naar Real Madrid lijkt er in elk geval niet in te zitten voor Mourinho, want Marca schrijft dat voorzitter Florentino Pérez besloten heeft om Zinedine Zidane trainer te maken in de Spaanse hoofdstad. Wanneer de Fransman het stokje gaat overnemen van Rafa Benítez, is nog niet duidelijk.

De Madrilenen laten zich overigens ook niet onbetuigd op de transfermarkt. AS beweert dat Real in de markt is voor Ante Coric, die geldt als groot talent bij Dinamo Zagreb. De achttienjarige middenvelder kan in Madrid samen gaan spelen met zijn landgenoten Luka Modric en Mateo Kovacic. Marca denkt dat Real zich richt op een andere spelmaker: Miralem Pjanic (AS Roma).

Ondertussen lijkt een einde te komen aan de uitzichtloze situatie van Jonathan de Guzman bij Napoli. De Nederlander komt niet in de plannen van trainer Maurizio Sarri voor en speelde dit seizoen nog geen minuut. AFC Bournemouth lijkt uitkomst te bieden volgens Italiaanse media. Eerder speelde De Guzman in de Premier League voor Swansea City.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.