Transferdagboek 16/01: Ranocchia, Lens, Pato, Imbula

Reacties

Op 1 januari 2016 is de transfermarkt weer open gegaan en het zijn de geruchten die het nieuws regeren. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 16/01: Ranocchia, Lens, Pato, Imbula

Twintigvoudig international Andrea Ranocchia zit op dood spoor bij Internazionale en lijkt deze winter vrijwel zeker van club te gaan wisselen. Sampdoria zou de verdediger graag willen huren, maar Inter zou hem liever definitief van de hand doen. Liverpool werd genoemd, maar ook AC Milan maakte via zijn eigen televisiekanaal bekend belangstelling te hebben voor de 27-jarige Italiaan. Middenvelder José Mauri zou daarbij de omgekeerde weg bewandelen.

De bij Sunderland in genade aangenomen Jeremain Lens vertrekt deze winter mogelijk toch bij Sunderland. AS Roma zou de aanvaller graag willen inlijven, meldt de Sunderland Echo. De Romeinen huren hem in dat geval tot het einde van het seizoen, met een optie tot koop. Roma zat eerder al achter Lens aan in zijn periode bij Dinamo Kiev, dat de Oranje-international destijds onder geen beding liet vertrekken.

Als Real Madrid met het naderende transferverbod driftig gaat shoppen, hoeft het bij Manchester United niet aan te kloppen voor David de Gea. Manager Louis van Gaal is namelijk niet van plan zijn keeper midden in het seizoen te laten vertrekken. 'Ik denk ook niet dat hij zich nu met dit soort dingen bezighoudt', aldus Van Gaal tijdens zijn perspraatje in aanloop naar het duel met Liverpool van zondag. De Gea tekende na het mislopen van zijn Real-transfer bovendien een verbeterd contract op Old Trafford.

Het is duidelijk dat Napoli deze transferperiode zijn middenveld wil versterken. De koploper uit de Serie A zag eerder een bod op Davy Klaassen afgewezen worden, terwijl de eveneens bij Ajax onder contract staande Riechedly Bazoer zelf geen interesse heeft. Dus moet trainer verder zoeken. Moussa Sissoko (Newcastle United) en Giannelli Imbula (FC Porto) zijn volgens Sky Sport Italia nu in beeld bij Napoli.

Hij is nog maar achttien jaar, maar Youri Tielemans speelde hij 112 officiële wedstrijden voor Anderlecht. Juventus en Paris Saint-Germain toonden al belangstelling, maar de middenvelder zou zijn loopbaan ook in de Premier League kunnen vervolgen. Engelse media melden dat Chelsea en Manchester United het toptalent ook willen inlijven. Anderlecht zou naar verluidt meer dan twintig miljoen euro willen ontvangen voor Tielemans.

Eerder was er in deze rubriek al aandacht voor Alexandre Pato, die zijn zinnen zou hebben gezet op Chelsea. De 26-jarige aanvaller van Corinthians liet zich door landsgenoot Willian al uitgebreid informeren over de Londense club, maar de Braziliaan moet nog even geduld hebben. Chelsea-eigenaar Roman Abramovich heeft manager Guus Hiddink namelijk verteld dat hij eerst een speler moet verkopen, weet The Daily Star.

Misschien dat Chelsea maar moet overwegen om Branislav Ivanovic van de hand te doen. De 31-jarige verdediger heeft een aflopende verbintenis en Manchester City zijn de Serviër graag willen inlijven, meldt The Daily Mail. Acht jaar geleden maakte Ivanovic de overstap van Lokomotiv Moskou naar Chelsea, waarmee hij onder meer twee landstitels, de Champions League en Europa League won. Dit seizoen weet hij echter niet te overtuigen.

Namens het kleine Carpi scoorde Marco Borriello dit seizoen al vijf keer en dus is er belangstelling van grotere clubs. De 33-jarige spits zou Italië echter ook kunnen verlaten. 'Marco heeft verschillende opties', vertelde zaakwaarnemer Andrea D'Amico tegen SportItalia. 'Hij is nog erg gedreven en absoluut niet klaar met zijn loopbaan. Het is waar dat de MLS een optie is.' Vanuit de Verenigde Staten informeerden Montreal Impact, LA Galaxy en New York Red Bulls al naar Borriello wordt gemeld in Italië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.