Transferdagboek 03/01: Doumbia, Finnbogason, Pato, Sirigu

Reacties

Op 1 januari 2016 is de transfermarkt weer open gegaan en het zijn de geruchten die het nieuws regeren. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 03/01: Doumbia, Finnbogason, Pato, Sirigu

De clubleiding van AS Roma zit in zijn maag met Seydou Doumbia. De 28-jarige aanvaller werd het afgelopen half jaar namelijk verhuurd aan CSKA Moskou, maar het huurcontract liep op 31 december 2015 af. De Ivoriaan kwam in zijn periode in Rome – tussen 1 januari en 1 augustus – niet tot wasdom en mocht daardoor (tijdelijk) vertrekken, maar moet nu dus opnieuw op zoek naar een nieuwe club die hem wil opvangen. Zelf zou de aanvaller, die nog twee keer trefzeker was in een Champions League-duel met PSV (3-2 winst) en in Italië nog in het bezit is van een contract tot medio 2019, het liefst de stap maken naar de Premier League. (Sky Sport Italia)

Een soortgelijke onzekerheid leeft er bij Salvatore Sirigu. De Italiaanse doelman van Paris Saint-Germain zou mogen vertrekken uit Parijs en er zou zelfs al een akkoord liggen tussen de Parijse clubleiding en Aston Villa over een winterse transfer van de reservedoelman, maar zelf zei de goalie daar niets over te weten. 'Of ik mijn laatste wedstrijd voor PSG gekeept heb? Dat weet ik niet, dat moet je aan de trainer of de technisch directeur vragen', zei hij na het bekerduel met Wasquehal (1-0 winst) tegenover verscheidene Franse media.

Alexandre Pato (26) lijkt niet te hoeven vrezen voor zijn nabije toekomst, want hij is dicht bij een vertrek naar China. De Braziliaanse aanvaller van Corinthians drukt zwaar op de begroting bij zijn huidige werkgever en lijkt dan ook vrij om te gaan. Het is echter een club van het tweede Chinese niveau die nu volgens Yahoo Esportes naar de diensten van de ex-speler van AC Milan hengelt: Tianjin Quanjian, waar landgenoot en mede-spits Luís Fabiano al onder contract staat.

De toekomst van Alfred Finnbogason lijkt in Duitsland te liggen, want Celtic verwacht er niet met Real Sociedad uit te komen over de transfersom. De ex-spits van SC Heerenveen, in het seizoen 2013/14 topscorer van de Eredivisie met 29 doelpunten, wordt op dit moment door de Basken verhuurd aan Olympiakos Piraeus. Maar ook in Griekenland weet de 26-jarige IJslander de hooggespannen verwachtingen niet waar te maken. FC Augsburg en Werder Bremen zouden Finnbogason nu willen verlossen van de Griekse reservebank, meldt het Griekse Gazzetta.

Waar de toekomst van Zlatan Ibrahimovic ligt is nog onduidelijk, maar dat de 34-jarige spits vertrekt bij Paris Saint-Germain lijkt wel vast te staan. 'Er spelen heel veel dingen, maar hij heeft nog geen knoop doorgehakt', aldus zaakwaarnemer Mino Raiola tegenover The Independent. 'Voor de eerste keer in zijn leven is hij straks transfervrij. Ibrahimovic wil dat zelf, zodat hij rustig om zich heen kan kijken.'

Zlatan Ibrahimovic staat voor een vertrek bij Paris Saint-Germain. Zondagavond kwam hij nog in actie in het bekerduel met Wasquehal (1-0 zege).
Zlatan Ibrahimovic staat voor een vertrek bij Paris Saint-Germain. Zondagavond kwam hij nog in actie in het bekerduel met Wasquehal (1-0 zege).

Harry Kane wordt nog altijd genoemd als mogelijke versterking voor Manchester United, maar Glenn Hoddle vindt dat Louis van Gaal verder moet zoeken. Volgens de oud-speler en -trainer van Tottenham Hotspur moet de Noord-Londense club er alles aan doen om de 22-jarige spits te behouden. 'De tijd dat Tottenham spelers als Gareth Bale, Dimitar Berbatov, Luka Modric en Teddy Sheringham moest verkopen is voorbij', aldus Hoddle tegen The Daily Mail. 'Met het nieuwe stadion op komst moet er juist flink geïnvesteerd worden.'

De geruchten dat Manchester United zich in januari wil versterken met Sadio Mané gaan al langer rond, maar nu lijkt er schot in de zaak te komen. Southampton stelde zich aanvankelijk op het standpunt dat de Senegalees niet verkocht mocht worden. Engelse media denken dat dit wel eens kan veranderen, omdat Mané zaterdag tot woede van manager Ronald Koeman te laat kwam opdagen bij het uitduel met Norwich City. Een transfersom van veertig miljoen euro zou nu voldoende zijn om de 23-jarige aanvaller over te nemen.

Als we The Sun mogen geloven, gaat ook Arsenal zich binnenkort melden in het transfergeweld. De Engelse krant speculeert over de komst van Pierre-Emerick Aubameyang, die ruim vijftig miljoen euro moet kosten. Hoewel Aubameyang dit seizoen bijzonder productief is bij Borussia Dortmund lijkt het onwaarschijnlijk dat de koploper van de Premier League inderdaad de hoofdprijs voor hem gaat betalen.

Pierre-Emerick Aubameyang maakte dit seizoen in alle competities al 24 doelpunten voor Borussia Dortmund. Nu lonkt mogelijk een transfer naar de Premier League.
Pierre-Emerick Aubameyang maakte dit seizoen in alle competities al 24 doelpunten voor Borussia Dortmund. Nu lonkt mogelijk een transfer naar de Premier League.

Bojan Krkic en Marko Arnautovic presteren goed bij Stoke City en dat zorgt voor de nodige interesse. De Oostenrijkse aanvaller staat volgens The Sunday People in de nadrukkelijke belangstelling van Paris Saint-Germain. De Franse grootmacht zou al met belangenbehartigers van de voormalige Twente-aanvaller gesproken hebben. Ook Stoke zou al voorzichtig benaderd zijn. PSG zou bereid zijn tien miljoen euro op tafel te leggen voor Arnautovic, die dit seizoen zeven keer trefzeker was in de Premier League.

Bojan deed dit seizoen met vijf treffers ook al van zich spreken. Volgens The Mirror kan de nummer tien van de Engelse competitie zich op gaan maken voor een vertrek van de voormalige Ajacied. Door een gelimiteerde afkoopsom, van 13,5 miljoen euro, zou Stoke zijn vertrek immers niet tegen kunnen houden als er clubs concreet worden. En dat laatste is lang niet ondenkbaar.

Door de blessure van Stefan de Vrij is Lazio naarstig op zoek naar een nieuwe centrale verdediger. Volgens Il Messaggero wordt het Romeinse vizier gericht op Kolo Touré, die bij Liverpool op het tweede plan is geraakt. De 34-jarige Ivoriaan wordt dus wellicht ploeggenoot van Wesley Hoedt, Ricardo Kishna en Edson Braafheid. Toch worden er in Italië ook andere namen genoeg als optie voor de nummer tien van Italië. Cristian Zapata van AC Milan en Philippe Senderos (Aston Villa) zouden immers ook in beeld zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.