Transferdagboek 02/01: Ben Arfa, Embolo, Isco en Necid

Reacties

Op 1 januari 2016 is de transfermarkt weer open gegaan en het zijn de geruchten die het nieuws regeren. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 02/01: Ben Arfa, Embolo, Isco en Necid

Hatem Ben Arfa heeft een aflopend contract met Olympique Nice en is daardoor een gewilde speler. Vorige week werd de 28-jarige Fransman al in verband gebracht met Aston Villa, Atlético Madrid, Borussia Dortmund, Internazionale en AC Milan, maar volgens zijn trainer Claude Puel hebben nog grotere clubs belangstelling. 'Ik ben niet verrast dat clubs als Real Madrid geïnteresseerd zijn', aldus Puel tegen Nice-Matin over Ben Arfa, die dit seizoen al zeven keer scoorde in de Ligue 1.

De volgers van de Premier League zullen waarschijnlijk spoedig kennismaken met Demarai Gray. De negentienjarige aanvaller van Birmingham City miste dit seizoen nog geen wedstrijd in het Championship, maar zaterdag ontbrak hij ineens in de wedstrijdselectie. Leicester City lijkt de nieuwe bestemming voor Gray, die eerder werd genoemd als versterking voor Arsenal, Liverpool, Manchester City en Manchester United.

Guus Hiddink stipte onlangs nog aan dat hij door omstandigheden weinig opties heeft voor de invulling van zijn spitspositie. Sindsdien is de reflex in de tabloids even logisch als spraakmakend, de ene na de andere topspits wordt voor heel veel geld aan The Blues gelinkt. Metro komt zaterdag met een interessante naam:  het Zwitserse supertalent Breel Embolo. Hoewel hij pas achttien is, heeft de spits al 73 officiële duels voor FC Basel achter zijn naam staan. Daarin scoorde hij 26 keer, waarmee hij de aandacht van zo goed als de gehele Europese top trok. Chelsea zal wel flink in de geldbuidel moeten tasten. Embolo ligt nog tot medio 2019 vast en moet zo'n dertig miljoen euro kosten. Haast lijkt ook geboden, want ook Barcelona, Arsenal en Juventus volgen de aanvaller op de voet.

Manuel Pellegrini verwees juist enkele roddels naar het rijk der fabelen. Volgens de tabloids had Manchester City immers flinke interesse in het Schalke 04-talent Leroy Sané en Isco, die bij Real Madrid lang niet zo veel speelt als hij zou willen. Maar hun komst is niet aan de orde, volgens de Chileense manager. 'Bij deze club zullen er altijd geruchten zijn, maar momenteel beschikken wij al over het ideale middenveld met spelers als Jesús Navas, Kevin De Bruyne, David Silva, Raheem Sterling en Yaya Touré...'

Isco hoeft zich na de woorden van Pellegrini geen zorgen te maken. Tuttosport weet immers dat AC Milan hem graag uit zijn Madrileense lijden wil verlossen. Isco heeft nog een contract tot medio 2018 bij De Koninklijke, dus AC Milan - dat er al jaren een warme band op nahoudt met Real - zal wel met geld over de brug moeten komen. La Repubblica meldt echter dat Juventus de beste papieren heeft en al een bod van 35 miljoen euro heeft gedaan.

We blijven nog even in Turijn, want Juventus is op zoek naar een nieuwe spits. Diverse Italiaanse media melden dat De Oude Dame opnieuw gevallen is voor Tomás Necid, die in de tijd dat hij bij PEC Zwolle speelde ook al in beeld was in Turijn. Nu verzamelt de Tsjech doelpunten voor Bursaspor, maar vijf miljoen euro zou voldoende zijn voor zijn droomtransfer.

Tot slot zou Juventus ook dicht bij een akkoord zijn met Genoa over Rolando Mandragora. De achttienjarige middenvelder werd eerder al in verband met Liverpool en Manchester City, maar lijkt nu te kiezen voor een stap hogerop binnen de eigen landsgrenzen. Onduidelijk is nog wanneer Mandragora zich daadwerkelijk bij Juventus meldt, want zijn nieuwe club overweegt hem het seizoen af te laten maken bij Pescara. Genoa verhuurde hem de eerste helft van dit seizoen al aan de Serie B-club.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.