Transferdagboek 11/01: Bacca, Kramaric en Sigthórsson

Reacties

Op 1 januari 2016 is de transfermarkt weer open gegaan en het zijn de geruchten die het nieuws regeren. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 11/01: Bacca, Kramaric en Sigthórsson

Manchester United heeft zonder succes een poging gewaagd om Saúl Níguez (21) over te nemen van Atlético Madrid. Volgens The Sun heeft de Engelse topclub een bod van ruim twintig miljoen euro gedaan op de creatieve middenvelder. Atlético wil de Spaanse jeugdinternational, in Madrid niet altijd basisspeler, echter onder geen beding laten vertrekken.

Alexandre Pato, toch pas 26 jaar, heeft zijn carrière als huurling bij São Paulo weer nieuw leven ingeblazen. Onlangs keerde hij terug bij Corinthians, maar volgens diverse Engelse media zou hij deze winter overstappen naar Liverpool. Manager Jürgen Klopp ontkende dat op zijn beurt. 'Ik adviseer je om dat pad niet langer te volgen', zei hij tijdens een persconferentie toen hem gevraagd werd naar zijn interesse in de Braziliaan.

Ryan Babel wordt al een tijd in verband gebracht met Galatasaray en nu gooide de speler zelf ook nog wat olie op het vuur door hartjes in de clubkleuren van de Turkse kampioen te twitteren. De aanvaller is op dit moment actief voor Al Ain uit de Verenigde Arabische Emiraten.

De weg naar Genoa lijkt open te liggen voor Alessio Cerci. De 28-jarige spits komt nu op huurbasis uit voor AC Milan, maar is daar geen vaste waarde. De krant AS meldt dat zijn club Atlético Madrid toestemming heeft gegeven aan de Milanezen om Cerci door te sturen. Ook de maatschappij die investeerde in de veertienvoudig international zou erbij gebaat zijn dat Cerci snel weer aan spelen toekomt. 

Fiorentina zou volgens La Gazzetta dello Sport een slordige zes miljoen euro overhebben voor Sven Kums (foto, boven). De Belgische middenvelder, in het verleden nog actief bij SC Heerenveen, inmiddels één van de dragende spelers bij AA Gent. Kums pakte afgelopen jaar met de Buffalo's de eerste landstitel in de clubhistorie en overwinterde zelfs in de Champions League. Maar als Fiorentina Kums zo graag wil hebben, dan moeten de Italianen het komende zomer maar proberen. Gent heeft laten weten dat er geen basiskrachten tussentijds mogen vertrekken.

Een oud-ploeggenoot van Kums bij SC Heerenveen, aanvaller Filip Djuricic, is volgens Het Laatste Nieuws juist op weg naar België. Anderlecht zou de Serviër graag willen inlijven, die sinds zijn vertrek uit Friesland niet meer scoorde in competitieverband voor Benfica, FSV Mainz 05 en Southampton. Dir seizoen kwam de 23-jarige international tot slechts één invalbeurt in de Primeira Liga.

Niet alleen Tottenham Hotspur, maar ook Liverpool aast op de diensten van Saido Berahino. De pijlsnelle aanvaller van West Bromwich Albion wordt door Jürgen Klopp gezien als de ideale aanvulling op zijn weinig scorende aanvalslinie, meldt The Daily Mirror. De verwachting is dat er voor ongeveer 30 miljoen euro gesproken kan worden over een transfer van de Engelse jeugdinternational.

Op zoek naar een nieuwe spits zouden de nodige clubs er weer een kandidaat bij hebben. Leicester City-manager Claudio Ranieri is immers bereid de Kroaat Andrej Kramaric te verhuren. De spits kwam in januari 2014 voor tien miljoen euro over van het HNK Rijeka, maar speelde dit seizoen pas vijf officiële duels waarin hij één keer trefzeker was. Volgens Sky Sports zouden diverse Premier League-clubs interesse hebben in de man die de concurrentiestrijd verloor van Jamie Vardy. Sampdoria toonde eerder ook al belangstelling.

Ranieri is in ieder geval duidelijk. 'Als hij hier blijft, dan verliest hij zes maanden. Ik heb met hem gesproken en wil dat hij gelukkig is. Maar ik heb met Leonardo Ulloa, Jamie Vardy en Shinji Okazaki al drie andere goede spitsen…'

Ook Kolbeinn Sigthórsson gaat mogelijk alweer verkassen. De voor drie miljoen euro van Ajax overgenomen spits van Nantes heeft in Frankrijk nog niet kunnen overtuigen. De club zou hem daarom alweer willen slijten en Celtic wordt genoemd als nieuwe club. Ongeveer drie miljoen euro zou genoeg zijn om zijn nog tot medio 2020 lopende contract af te kopen volgens The Daily Record.

Kolbeinn Sigthórsson heeft zich bij Nantes nog niet waar kunnen maken.
Kolbeinn Sigthórsson heeft zich bij Nantes nog niet waar kunnen maken.

Schalke 04 heeft aangegeven dat een wintertransfer van Leroy Sané niet bespreekbaar is. Een concreet bod ligt er ook niet, maar volgens Kicker is het slechts een kwestie van tijd voordat de topclubs in Europa zich gaan mengen in de strijd om de twintigjarige aanvaller. De vraag is of Schalke 04 zich toch niet zal laten verleiden als bijvoorbeeld Real Madrid, Barcelona en Manchester City zich melden voor Sané. En volgens Kicker gaan de Spaanse grootmachten dat zeker doen.

Chelsea is ook hard op weg zijn selectie klaar te stomen om dit seizoen tot een succes te maken. Britse en Italiaanse media melden dat manager Guus Hiddink vooral offensief meer opties krijgt. Van Shakhtar Donetsk moet Alex Teixeira komen. 'Het zou een droom zijn', zei de Braziliaanse aanvallende middenvelder, die zo'n 43 miljoen euro zou kosten.

Zijn trainer Mircea Lucescu spreekt tegen dat er een concreet bod ligt. 'Maar als er een voor de club en speler bevredigend bod komt, dan zal ik zijn transfer ondersteunen', vertelde de Roemeen tijdens het trainingskamp van Shakhtar.

Maar Chelsea heeft het vizier volgens La Gazzetta dello Sport ook gericht op Italië en dan in het bijzonder op AC Milan. The Blues willen graag hun spitsenprobleem oplossen met het halen van Carlos Bacca (29). De vraagprijs van veertig miljoen euro zou niet het probleem zijn.

Nog niet deze winter, maar volgens The Independent moeten we er niet van op kijken als Robert Lewandowski volgend seizoen voor Manchester City speelt. The Citizens heten de beoogde bestemming te zijn voor Josep Guardiola en zijn al bezig om de wensen van de Spanjaard in te lossen. En een daarvan is de komst van Lewandowski, die voor een recordbedrag van bijna honderd miljoen euro van Bayern München naar Manchester City zou moeten gaan verhuizen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.