Transferdagboek 07/01: Anderson, Lukaku en Pedro

Reacties

Op 1 januari 2016 is de transfermarkt weer open gegaan en het zijn de geruchten die het nieuws regeren. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 07/01: Anderson, Lukaku en Pedro

De loopbaan van Anderson gaat als een nachtkaars uit. De 27-jarige Braziliaan, die in de zomer van 2007 voor dertig miljoen euro van FC Porto naar Manchester United verhuisde en een jaar later nog winnaar van de prestigieuze Golden Boy-award was, mag na een klein jaar al vertrekken bij Internacional. Anderson lijkt op weg naar Hebei China Fortune. En dat terwijl de achtvoudig international van Brazilië zijn beste jaren nog voor zich zou moeten hebben...

Jonathan Calleri is al een maand op weg naar Internazionale, maar nog altijd is de transfer van de 22-jarige aanvaller niet afgerond. 'Alles zou geregeld moeten worden voor zondag. Als dat niet gebeurt, blijft hij bij Boca Juniors', dreigt zijn vader. Een deel van de transferrechten ligt bij een derde partij en daar schijnt Inter van geschrokken te zijn. Ook moet Calleri eerst bij Bologna worden ondergebracht, aangezien de club uit Milaan al het maximum aantal spelers van buiten de EU heeft aangetrokken dit seizoen. Tegenvaller voor Calleri is echter dat Boca in Dani Osvaldo een vervanger heeft aangetrokken.

Guus Hiddink is het met Louis van Gaal eens wat betreft Radamel Falcao. De manager van Chelsea heeft de van AS Monaco gehuurde spits niet meer nodig, meldt The Guardian. Vorig seizoen leende het Manchester United van Van Gaal de Colombiaan ook al, maar die maakte daar erg weinig indruk. Dit seizoen kwam Falcao tot slechts één doelpunt namens Chelsea, terwijl hij namens United bleef steken op vier treffers. De kans is groot dat de Londenaren hem laten terugkeren naar Monaco, waar Falcao nog een contract heeft tot medio 2018.

Romelu Lukaku in actie tegen zijn toekomstig werkgever?
Romelu Lukaku in actie tegen zijn toekomstig werkgever?

Manchester United kan nog wel een scorende spits gebruiken en werd lang in verband gebracht met Harry Kane. Het lijkt echter Romelu Lukaku te worden. Tenminste, als het aan Van Gaal ligt. Maar Everton zit niet te wachten op een tussentijds vertrek van de 22-jarige Belg. Beide clubs lijken nu een compromis bereikt te hebben, weet The Daily Mirror. United neemt Lukaku pas na het EK over en betaalt dan 75 miljoen euro voor de spits.

Voor een bedrag dat kan oplopen tot dertig miljoen euro maakte Pedro afgelopen zomer de overstap naar Chelsea, maar de 28-jarige Spanjaard heeft het helemaal niet naar zijn zin in Engeland. Pedro zou Luis Enrique gevraagd hebben hem terug te halen. De trainer van Barcelona heeft hem echter niet meer nodig, weet Sport. Als de Catalanen zich offensief versterken deze transferperiode, zal het Nolito ophalen bij Celta de Vigo.

Ajax wordt in Duitse media al een tijdje gelinkt aan Lukas Klostermann. De negentienjarige verdediger maakt dit seizoen indruk bij RB Leipzig in de Tweede Bundesliga, maar directeur Marc Overmars ontkent tegenover Voetbal International de belangstelling voor de mandekker.

Zinedine Zidane hoopt deze winter zijn eerste slag te slaan op de transfermarkt als trainer van Real Madrid. De opvolger van Rafa Benítez wil volgens Turkse media Mario Gómez naar de Spaanse hoofdstad halen. De Duitser moet als stand-in fungeren voor Karim Benzema, een rol die Javier Hernández vorig seizoen nog vervulde. Gómez kent een sterke periode bij Besiktas. In de eerste seizoenshelft kwam hij in de Turkse competitie al tot dertien treffers.

Er blijft onduidelijkheid bestaan over de toekomst van Didier Drogba. L'Equipe meldde woensdag nog dat de Ivoriaan zijn contract bij Montreal Impact heeft ingeleverd, maar de voormalige spits spreekt die berichtgeving tegen. Guus Hiddink zal de ontwikkelingen nauwlettend volgen. De kans lijkt groot dat Drogba de Nederlander gaat assisteren bij Chelsea.

Waar supporters van Manchester City de voorbije zomer nog Raheem Sterling en Kevin De Bruyne in hun armen sloten, verwelkomen ze binnenkort waarschijnlijk een nieuwkomer met een minder aansprekende status. The Guardian schrijft namelijk dat The Citizens interesse hebben in Anthony Caceres, de spelmaker van Central Coast Mariners. De Australische club heeft een samenwerkingsverband met Manchester City en ontvangt naar verwachting slechts een kleine zeven ton voor de 23-jarige middenvelder. De onderhandelingen zijn gaande.

White Hart Lane leek even het nieuwe werkterrein te worden voor Moussa Dembélé, maar Fulham staat nu op het punt de Franse spits kwijt te raken aan AS Monaco. De Championship-club kan nog wel even genieten van de diensten van de negentienjarige aanvaller, want volgens The London Evening Standard gaat het om een zomertransfer. Dembélé, wiens contract komende zomer afloopt, kan tot medio 2020 bijtekenen bij Fulham. Mocht het niet tot een contractverlenging komen, dan hoopt Fulham deze winter nog wat aan het talent te verdienen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.