Transferdagboek 08/09: Hart, Lippi, Bonucci, Griezmann

Reacties

De transfermarkt is in de meeste landen gesloten, maar dat betekent niet dat het gedaan is met de geruchten en speculaties. Welke deals zijn mislukt? Vinden clubloze spelers nog een nieuwe werkgever en wat zijn de plannen als de markt op 1 januari weer opent? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 08/09: Hart, Lippi, Bonucci, Griezmann

Manchester City wil graag definitief van doelman Joe Hart af. Volgens roddelkrant The Sun kan Torino hem na dit seizoen voor een zacht prijsje overnemen. De Italiaanse club huurt Hart nu, terwijl City het grootste deel van zijn salaris doorbetaalt. Als Hart komende zomer daadwerkelijk vertrekt, zou hij zelf ruim tien miljoen euro van City meekrijgen.

Marcello Lippi wordt mogelijk de bestbetaalde voetbaltrainer ter wereld. Volgens Corriere dello Sport keert de Italiaan terug bij het Chinese Guangzhou Evergrande, waar hij tussen 2012 en 2014 ook de scepter zwaaide. Lippi zou daar een driejarig contract tekenen en twintig miljoen euro per jaar gaan verdienen. Dat is drie miljoen meer dan Pep Guardiola, de huidige topverdiener.

Hij wordt gevolgd door Chelsea en Manchester City, maar Leonardo Bonucci gaat zijn contract bij Juventus 'gewoon' verlengen. Calciomercato.com meldt dat de Italiaanse verdediger door zijn nieuwe verbintenis vijf miljoen euro per jaar gaat verdienen. Vorig jaar kreeg Bonucci al een loonsverhoging, toen ging hij 3,5 miljoen euro verdienen. Alleen Gonzalo Higuaín verdient meer geld bij Juventus.

Leonardo Bonucci kan vijf miljoen per jaar gaan verdienen bij Juventus.
Leonardo Bonucci kan vijf miljoen per jaar gaan verdienen bij Juventus.

De transferperiode is net voorbij, maar er wordt nu al gestreden om de handtekening van Antoine Griezmann. Na Manchester United hoopt ook Chelsea de Franse aanvaller over te nemen van Atletico Madrid. Griezmann heeft een gelimiteerde transfersom van honderd miljoen euro in zijn contract staan en ligt nog tot medio 2021 vast in Madrid. (The Telegraph)

De relatie tussen manager José Mourinho en verdediger Matteo Darmian van Manchester United zou een nieuw dieptepunt hebben bereikt. De 26-jarige Italiaan speelde dit seizoen nog geen minuut voor The Red Devils en wil de club het liefst zo snel mogelijk verlaten. Juventus zou Darmian volgens Tuttosport in de winter willen huren met een clausule om hem na het seizoen definitief over te nemen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.