Transferdagboek 07/09: Wenger, Ziyech en Strootman

Reacties

De transfermarkt is in de meeste landen gesloten, maar dat betekent niet dat het gedaan is met de geruchten en speculaties. Welke deals zijn mislukt? Vinden clubloze spelers nog een nieuwe werkgever en wat zijn de plannen als de markt op 1 januari weer opent? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 07/09: Wenger, Ziyech en Strootman

Vincenzo Montella werd eind juni aangesteld als nieuwe trainer van AC Milan, maar de Italiaanse topclub zette aanvankelijk in op de komst van Marcello Lippi. De ervaren Italiaan werd in januari benaderd, toen Milan overwoog Sinisa Mihajlovic te ontslaan. 'Dat klopt', aldus Lippi tegen Tuttosport. 'Het was dusdanig concreet, dat ik mijn staf bij mij thuis uitnodigde en hen vertelde om klaar te staan. Omdat Milan op dat moment ineens begon te presteren, ging het contact verloren.' Uiteindelijk werd Mihajlovic op 12 april pas ontslagen.

Hakim Ziyech tekende op 30 augustus een vijfjarig contract bij Ajax, maar het had weinig gescheeld of hij was naar het buitenland vertrokken. In gesprek met Ziggo Sport bevestigt FC Twente-directeur Jan van Halst dat ook Celta de Vigo, AS Roma en Sevilla zich officieel meldden voor Ziyech. 'Maar Sevilla kwam niet echt met een bod, AS Roma wel.'

Bij het Nederlands elftal was Kevin Strootman dinsdag de grote schlemiel door enorm in de fout te gaan tegen Zweden (1-1), maar bij AS Roma verwacht men nog grootse dingen van de middenvelder. Volgens Il Corriere dello Sport staat Roma op het punt om het contract van Strootman open te breken en te verlengen. Voor welke duur de ex-PSV'er gaat bijtekenen, is nog onduidelijk. Strootman stelde zich in ieder geval soepel op tijdens de onderhandelingen en eiste na twee jaar blessureleed geen hoger salaris.

Komt er na 21 jaar een einde aan het tijdperk-Arsène Wenger bij Arsenal? The Sun denkt van wel en weet ook al wie de opvolger wordt van de Fransman!
Komt er na 21 jaar een einde aan het tijdperk-Arsène Wenger bij Arsenal? The Sun denkt van wel en weet ook al wie de opvolger wordt van de Fransman!

Volgens The Sun neemt Arsenal na dit seizoen afscheid van manager Arsène Wenger. De Engelse topclub vindt het na 21 jaar tijd voor verandering en hoopt Eddie Howe te strikken als nieuwe trainer. Howe staat op dit moment aan het roer bij Bournemouth en heeft met zijn werkwijze indruk gemaakt op Arsenal. Het contract van Wenger in het Emirates Stadium loopt medio 2017 af.

Chelsea gaat er in januari alles aan doen om Victor Lindelöf binnen te halen. De verdediger van Benfica staat ook in de belangstelling van Paris Saint-Germain en Internazionale. De 22-jarige Zweed, die dinsdag in de basis stond tegen het Nederlands elftal, wordt door Chelsea gezien als iemand die de komende jaren kan uitgroeien tot één van de beste verdedigers van Europa. Hij moet dertig miljoen euro kosten.

Daarmee is Chelsea nog niet klaar op de transfermarkt, want manager Antonio Conte hoopt ook Thiago Maia naar Stamford Bridge te halen, aldus The Daily Mail. De negentienjarige middenvelder speelt nu nog in zijn vaderland Brazilië voor Santos. Chelsea heeft twintig miljoen euro over voor het talent. Branislav Ivanovic moet juist vrezen voor zijn toekomst in Londen. De 32-jarige Serviër heeft Conte nog niet kunnen overtuigen en zou volgens The Telegraph wel eens kunnen vertrekken wanneer Lindelöf wordt aangetrokken.

Mathieu Flamini blijft wellicht actief in de Premier League. De middenvelder is clubloos nadat hij na vorig seizoen geen nieuw contract kreeg bij Arsenal, maar Crystal Palace overweegt hem nu binnen te halen. De 32-jarige Fransman heeft inmiddels gesproken met manager Alan Pardew, bevestigt laatstgenoemde aan de Croydon Advertiser.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.