Transferdagboek 06/09: Witsel, Ronaldinho en Barkley

Reacties

De transfermarkt is in de meeste landen gesloten, maar dat betekent niet dat het gedaan is met de geruchten en speculaties. Welke deals zijn mislukt? Vinden clubloze spelers nog een nieuwe werkgever en wat zijn de plannen als de markt op 1 januari weer opent? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 06/09: Witsel, Ronaldinho en Barkley

Onder het motto 'wie niet waagt, wie niet wint' heeft Zenit Sint-Petersburg Axel Witsel een nieuw contract aangeboden. De 27-jarige middenvelder leek op Deadline Day te verkassen naar Juventus, maar een overgang ketste op het laatste moment af. Nu wil Zenit volgens de krant Izvestia voorkomen dat Witsel volgend jaar zomer 'uit zijn verbintenis loopt'. De 71-voudig Belgisch international speelt al sinds medio 2012 voor Zenit.

Pescara haalde de afgelopen transferperiode veelvuldig deze rubriek. Niet vreemd, want Italiaanse media linkten de Serie A-promovendus aan onder anderen Mario Balotelli en Ronaldinho. 'Balotelli hebben we inderdaad overwogen, maar de geruchten over Ronaldinho klopten van geen kant', aldus voorzitter Daniele Sebastiani van Pescara tegen SportMediaset. De 36-jarige Braziliaan is al sinds zijn vertrek bij Fluminense vorig jaar transfervrij, Balotelli werd afgelopen week opgepikt door Nice.

Internazionale, Chelsea en Paris Saint-Germain gaan deze winter jagen op Victor Lindelöf, zo berichten diverse Italiaanse media. De 22-jarige verdediger is een van de sterkhouders van Zweden, dat dinsdagavond aantreedt tegen Oranje in de WK-kwalificatie. Het zijn echter zijn prestaties in dienst van Benfica die de aandacht hebben getrokken. Niet voor niets wil de Portugese topclub er alles aan doen om enkele voorwaarden in Lindelöfs contract aan te passen, waaronder de hoogte van de gelimiteerde transfersom (nu dertig miljoen euro).

Everton-manager Ronald Koeman wil de op 'transfermarktgebied' rustige najaarsmaanden gebruiken om enkele sterkhouders langdurig aan zich te binden. Onder anderen Ross Barkley kan binnenkort een invitatie van de clubleiding verwachten om te praten over een nieuwe verbintenis. De tijd begint te dringen, want al over 22 maanden loopt het contract van de 22-voudig Engels international af.

Ronald Koeman wil Ross Barkley langer aan Everton proberen te binden.
Ronald Koeman wil Ross Barkley langer aan Everton proberen te binden.

Onder meer Arsenal en Manchester United zouden voorzichtig hebben geïnformeerd naar Yaya Touré, die bij Manchester City een van de slachtoffers van de 'Guardiola-revolutie' mag worden genoemd. Volgens Dimitri Seluk, de belangenbehartiger van de 33-jarige middenvelder, ziet Touré een transfer naar The Gunners of The Red Devils niet zitten. Wel wil de Ivoriaan al in januari een voorcontract tekenen bij een club uit bijvoorbeeld China of Turkije.

Álvaro Arbeloa onthult dat hij gesprekken voerde met AC Milan voordat hij tekende bij West Ham United. De 33-jarige verdediger was transfervrij na zijn vertrek bij Real Madrid. 'De Chinese overname bij AC Milan maakte het gecompliceerd', vertelt hij aan Cadena COPE. 'Ik heb er wel even over gedaan om de knoop door te hakken. Het is niet makkelijk om Real Madrid te verlaten, ik vergelijk het altijd met de hemel verruilen voor het aardse.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.