Tottenham Hotspur schrijft Janssen niet in voor Champions League

Reacties

Mauricio Pochettino beloofde onlangs dat Vincent Janssen een nieuwe kans zou krijgen bij Tottenham Hotspur. De spits zal deze kans echter niet krijgen in de Champions League.

Tottenham Hotspur schrijft Janssen niet in voor Champions League

De UEFA heeft bekendgemaakt welke spelers er per club zijn ingeschreven voor de knock-outfase van de Champions League en bij Tottenham staat Janssen niet op de lijst. Dit komt mede doordat The Spurs te weinig 'locally trained players' in de selectie hebben zitten. Dit zijn spelers die bij de club zijn opgeleid, of spelers die tussen de leeftijd van vijftien en eenentwintig in de boeken stonden bij een club die is aangesloten bij dezelfde voetbalorganisatie.

Als een club minder dan acht 'locally trained players' heeft, mag het minder spelers op de A-lijst opnemen. Tottenham zit met dit probleem in de maag en Pochettino moest dan ook keuzes maken. De coach heeft Janssen, terug van een zware voetblessure, nu niet geselecteerd voor de knock-outfase van de Champions League. De plek van de naar China vertrokken Mousa Dembélé is overgenomen door de verdediger Juan Foyth.

Ommezwaai
Zo'n drie weken geleden maakte Pochettino nog meer dan duidelijk dat hij geen toekomst zag voor Janssen in Londen. De Oranje-international was weer honderd procent fit, maar kwam alsnog niet in aanmerking voor speeltijd. 'Nee, hij komt niet in mijn plannen voor', zei Pochettino kort en duidelijk. Maar na het vertrek van Dembélé en Georges-Kevin N'Koudou, en het uitblijven van versterkingen in januari, kwam er plotseling toch plaats vrij voor Janssen in de Premier League-selectie van Tottenham.

Pochettino zei afgelopen vrijdag dat Janssen alsnog mag hopen op een rentree in het eerste elftal. 'Er zijn nu twee vrije plekken, dus Janssen komt op die lijst. Dat is mijn beslissing. Vanaf vandaag hoort hij weer bij het eerste team', zei de coach, die Janssen een dag later overigens niet nodig had in de moeizame competitiezege op Newcastle United (1-0). Tottenham neemt het aankomend weekend op tegen Leicester City en treft vervolgens in de achtste finales van de Champions League Borussia Dortmund.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.