Totale ommezwaai Pochettino: Janssen krijgt nieuwe kans bij Spurs

Reacties

Vincent Janssen wordt door Tottenham Hotspur alsnog ingeschreven voor de Premier League. Manager Mauricio Pochettino heeft zich bedacht.

Totale ommezwaai Pochettino: Janssen krijgt nieuwe kans bij Spurs

Ruim twee weken geleden maakte Pochettino nog meer dan duidelijk dat hij geen toekomst zag voor Janssen in Londen. De Oranje-international keerde terug van een voetblessure, maar kwam alsnog niet in aanmerking voor speeltijd. 'Nee, hij komt niet in mijn plannen', zei Pochettino kort en duidelijk.

Hoe anders waren zijn woorden vrijdagmiddag. Spurs heeft inmiddels Mousa Dembélé verkocht aan Guangzhou R&F en Georges-Kevin N'Koudou verhuurd aan AS Monaco. Daardoor zijn er plekken vrijgekomen in de Premier League-selectie van Spurs, die uit maximaal 25 spelers mag bestaan. Pochettino tijdens zijn persconferentie: 'Er zijn nu twee vrije plekken, dus Janssen komt op die lijst. Dat is mijn beslissing. Vanaf vandaag hoort hij weer bij het eerste team.'

Tottenham kan een extra spits ook wel gebruiken. Harry Kane kampt met een enkelblessure en ook in de zone daarachter zijn er problemen, onder andere door de blessure van Dele Alli en vermoeidheid bij Heung-Min Son na zijn deelname aan de Azië Cup.

De Londenaren staan momenteel derde in de Premier League, met een achterstand van zeven punten op Liverpool. Zaterdag wacht een thuiswedstrijd tegen Newcastle United (aftrap 13.30 uur). Wellicht zit Janssen dan al bij de wedstrijdselectie, zodat hij zijn eerste minuten van het seizoen kan maken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.