Terugkeer Conceição leidt tot discussie, vader Sérgio schiet in de verdediging

Reacties

Het verblijf van Francisco Conceição bij Ajax draaide vorig seizoen uit op een teleurstelling. De jonge aanvaller keerde deze zomer terug naar FC Porto. In de Portugese havenstad worden vraagtekens gezet bij de transfer. Niet nodig, vindt vader en trainer Sérgio Conceição.

Terugkeer Conceição leidt tot discussie, vader Sérgio schiet in de verdediging
© Pro Shots

Conceição maakte vorig jaar voor vijf miljoen euro de overstap naar Ajax, maar kwam in Amsterdam nauwelijks uit de verf. Het talent bewandelde deze zomer de omgekeerde weg. Bij Porto lijkt niet iedereen warm te lopen voor zijn rentree. 'Maar hij kwam voor niets en het was onmogelijk om voor niets een speler met zijn kwaliteiten te halen', schoot Conceição senior in de Portugese media in de verdediging.

'Veel mensen begrijpen het niet. Dat snap ik niet, want Francisco kan heel waardevol zijn voor ons. Zijn manier van spelen, het ontregelen van de tegenstander, zijn eigenzinnigheid. En Veron (concurrent van Conceição, red.) heeft een geschiedenis van blessures. Hij kwam voor niets en komt uit de jeugdopleiding. Als de club de clausule betaalt, is dat een goed teken. Hij gaat belangrijk voor ons zijn.'

Conceição moet voorlopig nog wachten op zijn definitieve rentree bij Porto, want de aanvaller kampt met een spierblessure. Het is nog niet duidelijk wanneer hij terugkeert. 

Spelersprofiel

Conceição


Geboortedatum:
14 december 2002
Leeftijd:
20
Geboorteplaats:
Coimbra
Nationaliteit
Portugal
Lengte:
1,70 m
Gewicht:
64 kg
Huidige club:
FC Porto
Nationaal team:
Portugal Onder 21
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.