Conceição dient na jaar vertrekwens in bij Ajax

Reacties

De kans bestaat dat Francisco Conceição (20) mogelijk na één jaar weer vertrekt bij Ajax. De Portugese vleugelaanvaller heeft bij de Amsterdamse clubleiding zijn vertrekwens ingediend en aangegeven open te staan voor iets anders. Ajax vindt echter dat Conceição voor zijn kans moet gaan en ziet niets in een transfer.

Conceição dient na jaar vertrekwens in bij Ajax
© Pro Shots

Conceição kwam vorig seizoen voor vijf miljoen euro over van FC Porto, waar hij te boek stond als groot talent. Hij liet bij Ajax slechts bij vlagen zijn klasse zien en het lukte hem nooit echt om te aarden in Amsterdam. Mede wegens aanpassingsproblemen is Conceição niet gelukkig bij Ajax. Hij heeft bij de leiding aangegeven weg te willen, maar kreeg als reactie dat een vertrek vooralsnog geen optie is. Ajax vindt dat Conceição voor zijn kans moet gaan en een basisplaats af moet proberen te dwingen.

Conceição speelde negentien Eredivisie-wedstrijden voor Ajax, waarin hij niet wist te scoren. Voor Jong Ajax was de jonge Portugees in zeven wedstrijden wel vijf keer trefzeker. Zijn contract bij Ajax loopt nog door tot de zomer van 2027.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.