Ajax laat Conceição met optie tot koop terugkeren naar FC Porto

Reacties

Francisco Conceição heeft Ajax verlaten. De twintigjarige rechtsbuiten kwam vorig jaar voor vijf miljoen euro naar Ajax, maar de Portugees keert nu op huurbasis terug naar FC Porto. Daar gaat hij werken onder zijn vader Sergio Conceição, de trainer van Porto.

Ajax laat Conceição met optie tot koop terugkeren naar FC Porto
© Pro Shots

Conceição kwam het afgelopen seizoen tot negentien competitieoptredens namens Ajax, waarvan slechts vier als basisspeler. In die duels kwam de Portugees geen enkele keer tot scoren. Wel gaf hij drie assists. Voor Jong Ajax was de buitenspeler in zeven wedstrijden wel vijf keer trefzeker.

Voor zijn tijd in Amsterdam was Conceição dus ook al speler van FC Porto. Op 13 februari 2021 liet zijn vader hem debuteren in het competitieduel met Boavista. Eerder droeg hij de tricots van Padroense, Sporting en Belenenses om zijn schouders.

De twintigvoudig jeugdinternational heeft bij Ajax nog een contract tot medio 2027. Porto heeft een optie tot koop bedongen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Spelersprofiel

Conceição


Geboortedatum:
14 december 2002
Leeftijd:
21
Geboorteplaats:
Coimbra
Nationaliteit
Portugal
Lengte:
1,70 m
Gewicht:
64 kg
Huidige club:
FC Porto
Nationaal team:
Portugal
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.