Ten Hag ziet Man Utd in mes Atlético lopen in verhit oefenduel

Reacties

Manchester United is in de laatste serieuze test voor de start van de Premier League onderuit gegaan. In een duel met Atlético Madrid liep de ploeg van trainer Erik ten Hag vlak voor tijd in het mes. João Félix werd de matchwinner.

Ten Hag ziet Man Utd in mes Atlético lopen in verhit oefenduel

Manchester United - Atlético Madrid: 0-1

Ten Hag koos in Oslo voor Tyrell Malacia in zijn basiself. De trainer sprak vooraf over de laatste test en leek daarmee voor te sorteren op een basisplaats voor de linksback van het Nederlands elftal. Donny van de Beek begon, net als Christian Eriksen en Lisandro Martínez, op de reservebank.

In de Noorse hoofdstad moest Ten Hag het stellen zonder Jadon Sancho en Cristiano Ronaldo. Sancho ontbrak door ziekte, terwijl Ronaldo nog altijd niet bij de selectie zat. Daardoor kreeg de jonge aanvaller Anthony Elanga een basisplaats in de voorhoede. Marcus Rashford en Anthony Martial waren de andere aanvallers.

The Red Devils begonnen furieus aan het duel. Atlético werd onder druk gezet en Rashford was direct gevaarlijk. Jan Oblak kon echter redden. Martial schoot direct daarna over. De eerste helft werd na de veelbelovende start vakkundig uit het ritme gehaald door de ploeg van Diego Simeone. De elf van de Argentijn zocht de confrontatie met de spelers van United en haalde het tempo uit het spel. Het zorgde voor diverse opstootjes. Rashford en Elanga probeerden Oblak nog te testen, maar konden de doelman niet in gevaar brengen.

In de tweede helft was hetzelfde spelbeeld zichtbaar. United probeerde de Spanjaarden onder druk te zetten en had het betere van het spel. Met invallers Van de Beek en Eriksen binnen de lijnen, werd de druk nog verder opgevoerd. De Deen maakte direct indruk, door Rashford vrij te spelen. Die kwam echter een teenlengte tekort. Even later vond Eriksen met een corner ook Harry Maguire, maar de verdediger kopte in kansrijke positie over.

Nadat Rashford nog een mogelijkheid om zeep hielp, leek het duel uit te monden in een doelpuntloos gelijkspel. Terwijl United zocht naar de winnende goal liep het echter alsnog in het mes. Na een vlijmscherpe counter kon invaller João Félix vlak voor tijd toeslaan. De Portugees kapte naar binnen en schoot de bal in de korte hoek hard langs David de Gea (0-1). Een slotoffensief bleef uit, al ging Fred nog over de schreef. De middenvelder liet zich uit de tent lokken en werd na een charge op Álvaro Morata met een rode kaart van het veld gestuurd.

Manchester United treft zondag nog Rayo Vallecano. De verwachting is echter niet dat Ten Hag daar al zijn kaarten nog een keer op tafel gooit. Al lijken aanwinsten Eriksen en Martínez op Old Trafford te gaan spelen. Volgende week zondag start de competitie voor de oefenmeester met een thuiswedstrijd tegen Brighton & Hove Albion.

Bekijk hier al onze video's
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.