Ten Hag wijst op inmiddels bekend probleem bij Manchester United

Manchester United leek donderdag zeker te zijn van een punt, maar kreeg diep in blessuretijd toch nog een draai om de oren van Brighton & Hove Albion (1-0). Erik ten Hag maakte zich na afloop boos over een vrije trap die in zijn ogen niet gegeven had mogen worden, maar zag ook waar het échte probleem lag.

Brighton & Hove Albion
1 - 0
Manchester United

United speelde in het zuiden van Engeland een prima eerste helft en kreeg toen voldoende kansen om op voorsprong te komen. Het maken van een doelpunt bleek echter niet voor het eerst dit seizoen een probleem voor de recordkampioen. 'We moeten beter omgaan met onze kansen', zei Ten Hag dan ook tegen Sky Sports. 'We hebben genoeg echt goede kansen gekregen. Daar moeten we er minstens een van afmaken.'

Ten Hag kreeg de vraag of zijn moeizaam scorende voorhoede hem zorgen baart. 'Ik heb geen zorgen. Het gaat erom dat we de focus houden', benadrukte de manager. 'Als we de focus niet verliezen, pakken we hier een punt. Als je niet kan winnen omdat je de kansen niet afmaakt, zorg er dan in ieder geval voor dat je niet verliest.'

Het ging voor United mis na een onbegrijpelijke handsbal van Luke Shaw, die een penalty voor Brighton opleverde. 'Het is hands. Maar waar ik me vooral boos over maak is de vrije trap voor de corner, want dat was nooit een vrije trap', bromde Ten Hag. 'Na zo'n laat doelpunt kan je dan niet meer reageren. Nu moeten we aankomende zondag de juiste reactie laten zien.'

United speelt zondag uit tegen West Ham United. De ploeg van Ten Hag staat er ondanks de nederlaag in Brighton nog erg goed voor in zijn jacht op een Champions League-ticket. 'We hebben alles in eigen hand en moeten nu terugslaan', zei Ten Hag. 'We nemen de lessen van deze avond mee en moeten weer verder.'