Onbegrijpelijke actie Shaw in blessuretijd komt Manchester United duur te staan

Reacties

Manchester United heeft donderdag een zeker lijkend punt bij Brighton & Hove Albion door de vingers laten glippen. Diep in blessuretijd veroorzaakte Luke Shaw met een onbegrijpelijke actie een strafschop, die werd binnengeschoten door Alexis Mac Allister: 1-0.

Onbegrijpelijke actie Shaw in blessuretijd komt Manchester United duur te staan
© Pro Shots
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion
1 - 0
Manchester United
Manchester United

Brighton en United stonden ruim anderhalve week geleden ook al tegenover elkaar, toen in de halve finale van het FA Cup-toernooi, en United won die bekerwedstrijd na strafschoppen. De van Europees voetbal dromende ploeg van Roberto De Zerbi hoopte United donderdagavond wel pijn te kunnen doen en dat lukte. Ook nu viel de beslissing vanaf de stip.

Dat er een late penalty voor nodig was om de score in beweging te brengen, mocht een klein wonder genoemd worden. Na ruim drie minuten hadden beide ploegen al een enorme kans gekregen: eerst schoot Antony oog in oog met Brighton-doelman Jason Steele naast en vervolgens verzuimde Kaoru Mitoma om gestuntel van Victor Lindelöf af te straffen. Mitoma schoot op David de Gea, die de bal in zijn gezicht kreeg en na deze redding nog even een blessurebehandeling nodig had.

De denderende openingsfase bleek een voorbode op een aantrekkelijke eerste helft, met gevaar aan beide kanten. De beste kansen waren voor United, maar Antony, Casemiro, Marcus Rashford én Anthony Martial slaagden er niet in om te scoren. Brighton, dat Joël Veltman miste vanwege een blessure, werd vooral gevaarlijk met schoten van afstand. In de tweede helft schakelde de thuisploeg een tandje bij en kreeg United het steeds lastiger, al bleven grote kansen voor Brighton (dat de laatste tijd wordt overladen met complimenten) uit.

Nadat Antony was ontsnapt aan een rode kaart, en even later gewisseld werd door Ten Hag, leek het duel op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen. Diep in blessuretijd kreeg Brighton echter een penalty, nadat de VAR had geconstateerd dat Shaw hands had gemaakt bij een kopduel na een hoekschop. Mac Allister mocht aanleggen en liet De Gea kansloos: 1-0.

Voor United betekent de nederlaag een domper in de jacht op Champions League-voetbal. De ploeg van Ten Hag staat er nog wel goed voor: United heeft als nummer vier van de ranglijst vier punten meer dan nummer vijf Liverpool, dat ook al een wedstrijd meer gespeeld heeft. Brighton staat nu zesde.

Premier League

Stand Premier League 2022/2023

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
4
Newcastle United
38
19
14
5
68-33
+35
71
5
Liverpool
38
19
10
9
75-47
+28
67
6
Brighton & Hove Albion
38
18
8
12
72-53
+19
62
7
Aston Villa
38
18
7
13
51-46
+5
61
8
Tottenham Hotspur
38
18
6
14
70-63
+7
60
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.