FC Utrecht heeft kort voor de winterstop de weg naar boven ingezet. Na de winst van vorige week op FC Groningen boekte het team van John van den Brom zondag ten koste van Heracles Almelo de tweede uitzege op rij in de Eredivisie.

Heracles Almelo
1 - 3
FC Utrecht
FC Utrecht

Gesteund door vier overwinningen op de Almeloërs in de laatste vier duels ging FC Utrecht prima van start. Simon Gustafson schoot nog ruim naast, maar Jean-Christophe Bahebeck werd een stuk gevaarlijker toen hij de paal raakte met een verraderlijk schot. Willem Janssen had de bal zelfs vrijelijk voor het inkoppen na een vrije schop, maar de routinier kopte naast.

Heracles zette er een waarschuwingsschot van Mauro Júnior tegenover en een prima poging van Cyriel Dessers. De topscorer speelde zichzelf goed vrij en loste een schot op Maarten Paes, die redding bracht. Dessers kreeg tegen zijn oude club nog een kans, toen hij een uitstekende diepe pass onder controle kreeg en de bal bijna binnentikte. Justin Hoogma haalde de bal echter nog op de doellijn weg.

Kans nummer drie, enkele minuten voor rust, was wél raak voor de thuisclub. Orestis Kiomourtzoglou stoomde op door het midden en gaf af aan Mauro Júnior, die meteen twee man van FC Utrecht naar zich toetrok. Die hadden vervolgens geen oog meer voor Kiomourtzoglou, die de bal terug kreeg en die in de verre hoek schoot (1-0).

FC Utrecht kwam vroeg in de tweede helft met een antwoord via Bart Ramselaar. De man die vorige week als invaller scoorde en na afloop zijn ongenoegen kenbaar maakte over zijn bescheiden rol in Utrecht, eiste ook nu weer weer de hoofdrol op. Na een aanval over de rechterkant speelde Sean Klaiber de middenvelder aan, waarna Ramselaar wegdraaide bij zijn tegenstander en binnenschoot (1-1).

De middenvelder bewees daarmee voor de tweede week op rij zijn waarde. Tot zondag won FC Utrecht in dit seizoen 60 procent van de Eredivisie-wedstrijden waarin Ramselaar in actie kwam, tegenover 33,3 procent van de wedstrijden waarin Van den Brom hen ongebruikt liet.

Levendig
Na de gelijkmaker ontspon zich een levendige wedstrijd: Mauro Júnior schoot een vrije trap van aanzienlijke afstand op de paal en FC Utrecht werd gevaarlijk via Gyrano Kerk en Gustafson. Twintig minuten voor tijd vertaalde het overwicht van Utrecht zich uit in de voorsprong: Kerk nam met de rug naar het doel een pass aan van Mark van der Maarel en scoorde vanuit de draai.

Na de 1-2 ging FC Utrecht iets meer achteruit lopen, maar zonder echt in gevaar te komen. Robin Pröpper zag een schot gekraakt worden en Mauro Júnior testte doelman Paes nog eens, maar zonder succes. FC Utrecht maakte het feestje in blessuretijd compleet toen Janis Blaswich zijn doel verliet bij een hoekschop en Ramselaar in de counter zijn tweede van de dag maakte.